28.1 C
Athens
22.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
More

    Κακοκαιρία «Cassandra»: Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα μετά από ισχυρή βροχόπτωση – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες (βίντεο)


    Η κακοκαιρία «Cassandra» έφτασε την Παρασκευή (4/10) στην Ελλάδα με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο και αρκετές περιοχές της δυτικής Ελλάδας να μετρούν ήδη προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση.

    Μάλιστα λόγω του καιρού, έφτασε και μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους των Φιλιατών Θεσπρωτίας, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

    Για έντονα φαινόμενα σε Ήπειρο, Κέρκυρα και στο Ιόνιο, έκανε λόγο το Forecast Weather.


    Στην Κέρκυρα, από την κακοκαιρία πλημμύρισαν δρόμοι, ένα μεγάλο ξενοδοχείο ενώ δημιουργήθηκαν και προβλήματα στις πτήσεις.


    Συγκεριμένα πλημμύρισε η ρεσεψιόν μεγάλου ξενοδοχείου στο τουριστικό χωριό Μεσσογγή.

    Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Ακτή Μεσογγή», όπου, όπως αναφέρει ο ιστόροπος kerkyrasimera.gr, μετέβησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής για να αντλήσουν τα νερά και να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

    Στο νησί προβλήματα παρουσίασε και η περιοχή Σπηλιά, όπου, όπως αναφέρει ο ιστότοπος corfutvnews.gr, πλημμύρισαν τα φρεάτια τα οποία φούσκωσαν και βγήκαν έξω τα λύμματα.

    Οι δρόμοι στο λιμάνι του νησιού έχουν, επίσης, γεμίσει νερά, με τον δρόμο στην Παλλάδα και τα παλιά Δικαστήρια να χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

    Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στο κέντρο της πόλης, όπως στον πεζόδρομο στην Γεωργίου Θεοτόκη.

    Ένα τοιχίο έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Βρυώνη κοντά στο παλιό Δημαρχείο του πρώην Δήμου Αχιλλείων. Δεν υπήρξε τραυματισμός.

    Παράλληλα, λόγω της καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επέστρεψε στο Ελ.Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις.

    Στις 19:50 εστάλη μήνυμα από το 112 για την περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας που συνιστά στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

    Προβλήματα και στον Δήμο Πωγωνίου

    Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου μετά από πτώση μεγάλων δέντρων που σημειώθηκαν χθες στον δρόμο από την διασταύρωση της Εθνικής προς τον Παρακάλαμο.

    Ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου Θανάσης Φωτίου σε ανάρτησή του ζήτησε από τους πολίτες να προσέχουν.

    Έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα στο Δήμο Φιλιατών

    Προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στο Φιλιατών, αλλά και στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας δημιούργησαν τα έντονα καιρικά. Χθες το βράδυ έγινε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι, ενώ δεν λειτουργούσαν και τα τηλέφωνα.

    Στην Λωρίδα της Σαγιάδας, κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες, έπεσαν βράχοι στο οδόστρωμα, ενώ μεγάλες ποσότητες από φερτά υλικά και χώματα, έκλεισαν τον δρόμο προς Φιλιάτες λίγο πριν την κωμόπολη.  Κοντά στην πλατεία των Φιλιατών, τα νερά μπήκαν σε ισόγεια καταστήματα.

    Η Πυροσβεστική απομάκρυνε μεγάλα κλαδιά από πλατάνια κοντά στο χωριό Δάφνη.

    Να σημειωθεί πως στο Δήμο Φιλιατών στις 19:50 ήχησε μήνυμα από το 112.

    Κολυδάς: «Ιδιαίτερη προσοχή σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα»

    Σε ανάρτησή του, ο Θ. Κολυδάς καλεί τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τονίζοντας ότι σήμερα προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

    Από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

    Κακοκαιρία «Cassandra»: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

    Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, το ψυχρό μέτωπο που επηρεάζει τη χώρα μας, φέρνει επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Σάββατο (5/10/24).

    Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν τοπικά η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

    Αναλυτικά:

    Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

    • Τη νύχτα της Παρασκευής (4/10/24) προς το Σάββατο (5/10/24) και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (5/10/24), στα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου.
    • Μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
    • Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ