24.8 C
Athens
24.1 C
Thessaloniki
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
More

    Σοκ στη Βοιωτία: Στη φυλακή ο αρχηγός της συμμορίας που εκμεταλλευόταν αλλοδαπούς – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δυο συνεργοί του!


    Μέσα σε ένα μαντρί στο Λεοντάρι Βοιωτίας, στοιβαγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον εντοπίστηκαν 11 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και δυο ανήλικοι, που ζούσαν και εργάζονταν σαν σκλάβοι σε χωράφια της περιοχής, ενώ βρίσκονταν σε ομηρία από τρία άτομα.

    Πρόκειται για έναν άνδρα με καταγωγή από το Πακιστάν ο οποίος φέρεται να ήταν ο αρχηγός της συμμορίας που με ψεύτικες υποσχέσεις είχε ουσιαστικά φυλακίσει 11 αλλοδαπούς, ανάμεσά τους οποίους εκμεταλλεύονταν αναγκάζοντάς τους να εργάζονται σε χωράφια και να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες και ο οποίος οδηγείται στη φυλακή.

    Οι άλλοι δύο συνεργοί με καταγωγή από Πακιστάν και Αίγυπτο αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να μην συναναστρέφονται με κανένα από τα θύματά τους.


    Η έρευνα των ανδρών του τμήματος ασφαλείας Βοιωτίας ξεκίνησε μετά από πληροφορίες περί διακίνησης ναρκωτικών από τα τρία αυτά άτομα.

    Το πρωί της Τετάρτης (2/10) στο σημείο που διέμεναν τα τρία άτομα, εντόπισαν μαζί τους ακόμη έντεκα άνδρες. Επρόκειτο για πέντε άτομα με καταγωγή από την Αίγυπτο, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά ηλικίας 17 ετών, τρία άτομα με καταγωγή από το Σουδάν ένα από το Πακιστάν, ένας Σύρος και ένας Νεπαλέζος.


    allodapoi voiotia 6 10 2024 5

    Όπως προέκυψε, τα τρία μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν αλλοδαπούς και εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη οικονομική τους κατάσταση τους υπόσχονταν δουλειά και καλύτερες συνθήκες ζωής.

    allodapoi voiotia 6 10 2024 4

    Στη συνέχεια τους ανάγκαζαν να εργάζονται σε χωράφια της περιοχής και κοιμόντουσαν στο ποιμνιοστάσιο που διέμεναν και οι ίδιοι.

    allodapoi voiotia 6 10 2024 3

    Αξίζει να σημειωθεί πως για τους ανήλικους είχε δηλωθεί η εξαφάνιση τους από το Ωραιόκαστρο, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν 7 γραμμάρια κάνναβης, 1.490 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

    allodapoi voiotia 6 10 2024 2



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ