25.3 C
Athens
25.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024
More

    Ο «πόλεμος των άστρων» στην ΠΟΑΣΥ: «Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν» – «Αρκετά με τους μαθητευόμενους συνδικαλιστές»


    Στα δύο φαίνεται πως είναι χωρισμένη η ΠΟΑΣΥ καθώς τις τελευταίες ώρες έχουμε γίνει μάρτυρες ενός πόλεμου ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

    Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, εννιά μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ (Πάκος Δημοσθένης, Τσαϊρίδης Θεόδωρος, Χύτας Κωνσταντίνος, Παδιώτης Δημήτριος, Μουρατίδης Ιωάννης, Τουφάκης Χρήστος, Αγγελόπουλος Γεώργιος, Ζαχοπούλου Μαρία, Καρδιασμένος Μιχάλης) απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο Γ. Γερακαράκο με θέμα: Αγωγή με πλήρη κάλυψη του ποσού από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. για το θέμα της οικονομικής διαφοράς που αφορά διαμονή των αποσπασμένων.

    Τα εννια μέλη ανέφεραν στην επιστολή τους:


    Όπως διαπιστώσαμε, υπερψηφίστηκε η παράταση ισχύος του άρθρου 74 του ν.5108/2024, που αφορά την μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης των αστυνομικών από τα 104 ευρώ στα 45 ευρώ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Το ακόμα πιο απαράδεκτο είναι ότι υπερψηφίστηκε η αναδρομικότητα, ειδικότερα για τον μήνα Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες αποσπασμένοι συνάδελφοί μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να αναγκαστούν να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους, αφού τα παραστατικά διαμονής τους, κόβονταν με 104 ευρώ ημερησίως, όπως προβλέπονταν.


    Επειδή, καμία αναδρομικότητα δεν μπορεί να ισχύει και επειδή στην προκειμένη περίπτωση οι συνάδελφοί μας πλήττονται οικονομικά, προτείνουμε όπως στην συνεδρίαση του επόμενου Δ.Σ. τεθεί θέμα συζήτησης 

    Προσφυγή́ στην δικαιοσύνη για τους αποσπασμένους συναδέλφους μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σχετικά με τα έξοδα διαμονής μηνός Σεπτεμβρίου.

    Σημειωτέον, προτείνουμε όπως πραγματοποιηθεί ομαδικά μέσω του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας, χωρίς ουδεμία οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων μας.

    Το συνολικό κόστος αυτών να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ΠΟΑΣΥ.

    Ψηφίστηκε χθες η παράταση της ισχύος της παρ. 1α του άρθρου 74 του νόμου 5108/24 για τις μειωμένες δαπάνες μετακίνησης αστυνομικού προσωπικού στις υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

    Η Κυβέρνηση έπαιξε με τη φωτιά και έχασε, επιμένοντας να εξευτελίζει το αστυνομικό προσωπικό. Οι ελάχιστες αντίθετες φωνές Βουλευτών, που ακούστηκαν στο Κοινοβούλιο, απλά επιβεβαιώνουν τον θλιβερό κανόνα.

    Η Ομοσπονδία για να ακυρώσει ως αντισυνταγματική την αισχρή αυτή διάταξη, έχει ήδη ασκήσει Αίτηση Ακύρωσης, που εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ, και μετά τη χθεσινή ψήφιση της παράτασης ισχύος της, θα συμπεριλάβει και αυτήν με πρόσθετους λόγους ακύρωσης, κατόπιν εγκριτικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

    Επιπλέον, η Ομοσπονδία προτίθεται να στηρίξει τον δικαστικό αγώνα κάθε αστυνομικού που έχει προσωρινά αποσπαστεί ή μετακινηθεί για το χρονικό διάστημα από 01/09/2024 έως και δημοσιεύσεως της διάταξης περί παράτασης ισχύος της παρ. 1α  του αρ.74 Ν.5108 του 2024, δηλαδή της αναδρομικής περιόδου.

    Προς τούτο, καλούνται όλες οι Ενώσεις να μας ενημερώσουν για όσα μέλη τους έχουν μετακινηθεί την επίμαχη αυτήν περίοδο και επιθυμούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

    Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι και με τις δέουσες αποφάσεις των οργάνων μας, δεν θα αφήσουμε αναπάντητη  μια τέτοια βάναυση προσβολή τόσο του αστυνομικού προσωπικού όσο και του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

    Η πρώτη αντίδραση Γερακαράκου

    Άμεση ήταν η αντίδραση του Γρηγόρη Γερακαράκου, ο οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ανέφερε πως «για όλους αυτούς που συνεχίζουν να αμφισβητούν και να λοιδορούν κάθε προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας και του Προέδρου της, τους παραπέμπω στις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

    Τι είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης; Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 FM στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

    Ερωτηθείς αν έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για το χαρακτηρισμό του επαγγέλματος των ενστόλων ως επικίνδυνο

    Γίνονται κυβερνητικές συσκέψεις με εντολή του Πρωθυπουργού. Όποιες ανακοινώσεις είναι θα γίνουν στο άμεσο μέλλον, θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό αλλά υπάρχουν κάποιες σκέψεις στο τραπέζι οι οποίες είναι αρκετά θετικές και έχουν να κάνουν με τα κυρίαρχα αιτήματα των ενστόλων, στην δική μου περίπτωση των αστυνομικών, που συνδέονται με τον χαρακτηρισμό, στην πράξη πια και νομοθετικά, του επαγγέλματος ως επικίνδυνο. Νομίζω θα έχουμε καλά νέα.

    ΠΟΑΣΥ: Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν!



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ