29.5 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
More

    ΔΙ.ΑΣ. – Η επιτομή της αστυνόμευσης


    Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η ΔΙ.ΑΣ. έχει καταστεί δίχτυ της ΕΛ.ΑΣ, για όλα τα είδη εγκληματικότητας.

    Από την μικρόεγκληματικοτητα, μέχρι την σύλληψη κακοποιών που μεταφέρουν όπλα και χειροβομβίδες λες και είναι ξηροκάρπια.

    Δύο – τρεις διαφορετικές περιπτώσεις όπου η ΔΙ.ΑΣ έβγαλε από τους δρόμους εγκληματίες που θα μπορούσαν να επιβουλευτούν μέχρι και τη δημόσια ασφάλεια.


    Θεωρείται βέβαιο πως με τις ανωτέρω συλλήψεις, την σχετικότητα στην εθνικότητα των δραστών, αλλά και στα υλικά που έφεραν, το νεοσύστατο «Ελληνικό FBI» θα έχει αρκετό υλικό στη διάθεσή του προκειμένου να διεξάγει έρευνες και επιχειρήσεις που θα οδηγήσουν σε εξάρθρωση κυκλωμάτων και συλλήψεις μεγαλοκακοποιών.

    Ενας από τους κυρίους λόγους επιτυχίας, είναι το προσωπικό, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι για να έρθουν όλες αυτές οι συλλήψεις, υπερβαίνουν καθημερινά εαυτόν, εξαντλούν τα καθημερινά τους όρια, και βάζουν χρήματα από την τσέπη τους προκειμένου να καταστούν απόλυτα “λειτουργικοί” και ασφαλείς, για τους πολίτες, τους συναδέλφους και τους εαυτούς τους.


    Η πολιτεία και η ηγεσία πρέπει να σκύβει πάνω από αυτές τις μονάδες, προκειμένου το προσωπικό να είναι αξιοπρεπές, λειτουργικό με όλα τα μέσα και τις απολαβές που χρειάζεται προκειμένου να εκτελέσει απρόσκοπτα και απερίσπαστα τα καθήκοντα του.

    Οι πολίτες βλέπουν “τα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ” και νιώθουν ασφάλεια, νιώθουν οικεία… Να τους πλησιάσουν, να τους μιλήσουν, να ανέβουν στις μηχανές να βγάλουν φωτογραφία, μικροί και μεγάλοι, γιατί ξέρουν ότι οι αστυνομικοί αυτοί είναι δικά τους παιδιά, της γειτονιάς τους, της διπλανής πόρτας, και είναι αυτοί που θα δώσουν ότι πολυτιμότερο έχουν προκειμένου να μείνουν ασφαλείς.

    Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους…

    ΔΙ.ΑΣ.. Κυρίες και κύριοι…

    Γράφει ο Λεπίδας Σπυρίδων τακτικό μέλος Δ.Σ Π.Ο.Α.Ε.Φ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών προερχόμενων εξ Ειδικών Φρουρων)/Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ