29.5 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
More

    Γράφουν τους δόκιμους να ψηφίσουν για να σώσουν τις «καρέκλες»!


    Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Αθηνών αναφέρει:

    Ενημερωθήκαμε ότι Πρόεδρος Ένωσης στο νομό του οποίου λειτουργεί Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων, σε χθεσινή  συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου κατέθεσε και ενέκρινε δεκάδες εγγραφές Δοκίμων Αστυφυλάκων! Η συνεδρίαση όλως τυχαίως ήταν η τελευταία πριν τις αρχαιρεσίες της Ένωσής του!

    Η επιχειρηματολογία του, βασίστηκε στην πρόσφατη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., η οποία περιορίζεται στην “δυνατότητα” εγγραφής των σπουδαστών, χωρίς να εισέρχεται σε λεπτομέρειες σχετικά με το δικαίωμα του εκλέγειν-εκλέγεσθαι.


    Όπως ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος ανέφερε μάλιστα, υπάρχουν σωρεία ζητημάτων που δημιουργούνται σε περίπτωση εγγραφής των δοκίμων, τα οποία βέβαια δεν διευκρίνισε, διότι δεν του ζητήθηκε από το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ!

                    Γιατί; Θα αναρωτηθούν πολλοί όπως και εμείς !


    Ρητορικό το ερώτημα .

    Επιπρόσθετα, πέραν όλων των άλλων, δημιουργούνται πλείστα προβλήματα εκπροσώπησης, αλλά και ζητήματα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων τόσο σε επίπεδο Πρωτοβάθμιων Ενώσεων, όσο και σε επίπεδο Ομοσπονδίας!

    • Από που και ως που προβλέπεται η εγγραφή σπουδαστών σε σωματεία εργαζόμενων;
    • Οι σπουδαστές οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία εκμάθησης, ποιον και τι ακριβώς θα εκπροσωπούν σε περίπτωση που εκλεγούν ;
    • Οι σπουδαστές έξι μήνες της θεωρητικής εκπαίδευσης βρίσκονται στις σχολές και το δεύτερο εξάμηνο σε πρακτική εκπαίδευση. Κάθε έξι μήνες δηλαδή θα μεταγράφονται και θα ψηφίζουν και θα ψηφίζονται σε κάθε Ένωση που κάνουν την πρακτική τους εκπαίδευση;

    Ερωτούμε:

    • Οι εκλεγμένοι σπουδαστές έχουν δικαίωμα συνδικαλιστικής άδειας ;
    • Οι εκλεγμένοι σπουδαστές αν καταλάβουν αξίωμα στο Δ.Σ. της τοπικής Ένωσης, διατηρούν το “αμετάθετο” στη Σχολή που εδρεύει το Τ.Δ.Α., ή ως Αστυφύλακες μετατίθενται στη ΓΑΔΑ, όπως συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον 15 έτη;

    Και πολλά άλλα ζητήματα τα οποία θα αναλυθούν αν απαιτηθεί στα αρμόδια Όργανα.

     Δυστυχώς για να μείνουν κάποιοι στις καρέκλες τους, επιστρατεύουν κάθε  αθέμιτο μέσο, παραβιάζοντας νόμους και διατάξεις.

    Εξαιτίας του γεγονότος ότι ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ. διατηρούμε έννομο συμφέρον, καλούμε τη συγκεκριμένη Ένωση να αποσύρει τις εγγραφές των σπουδαστών των Σχολών, ειδάλλως θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε άμεσα στη Δικαιοσύνη.

    Τα μέλη του Δ.Σ.:

    Πάκος Δημοσθένης

    Τσαϊρίδης Θεόδωρος

    Χύτας Κωνσταντίνος

    Παδιώτης Δημήτριος

    Μουρατίδης Ιωάννης

    Τουφάκης Χρήστος

    Αγγελόπουλος Γεώργιος

    Ζαχοπούλου Μαρία

    Καρδιασμένος Μιχάλης



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ