25.2 C
Athens
23.9 C
Thessaloniki
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
More

    Δήλος: Περιπέτεια για τέσσερις Γερμανούς – Το ιστιοφόρο τους έπλεε ακυβέρνητο, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή τους


    Μια τρομακτική εμπειρία έζησαν χθες το πρωί (13/10) τέσσερις Γερμανοί στη Δήλο, όταν το ιστιοφόρο που επέβαιναν έπλεε ακυβέρνητο λόγω θραύσης του ιστού του σκάφους (κατάρτι).

    Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος και άμεσα ξεκίνησε συντονισμένη επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος, ένα ρυμουλκό, ένα επαγγελματικό αλιευτικό, καθώς και ένα ταχύπλοο με ιδιώτες δύτες, που εντόπισαν το ιστιοφόρο. Όλοι οι επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους.


    Με τη συνδρομή των δυτών, έγινε απεμπλοκή του ιστίου και σχοινιών από την έλικα του σκάφους και το ιστιοφόρο κατέπλευσε αυτοδύναμα στη μαρίνα του νέου λιμένα της Μυκόνου, με τη συνοδεία του ΠΛΣ, του Ρ/Κ και του Τ/Χ σκάφους.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το σκάφος.




    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ