22.8 C
Athens
20.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
More

    Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρεις εφοριακοί και ο λογιστής


    Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, στις δύο τα ξημερώματα, ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο νησί.

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι εφοριακοί και ο λογιστής.

    Οι περιοριστικοί όροι αφορούν σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στην Αστυνομία και εγγύηση από 3.000 έως 30.000 ευρώ. Στον Στον έναν επόπτη επιβλήθηκε εγγύηση 30.000 ευρώ, στο δεύτερο επόπτη και στον ελεγκτή εγγύηση 3.000 ευρώ και στο λογιστή εγγύηση μόλις 1.000 ευρώ.


    Οι απολογίες των κατηγορουμένων διήρκεσαν 16 ώρες. Ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας απολογήθηκε πρώτος, για περισσότερο από τρεις ώρες.

    Τα μέλη του κυκλώματος εκβίαζαν επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.


    Τους τελευταίους πέντε μήνες, οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχαν από την ΑΑΔΕ, έκαναν έρευνες στο νησί της Κέρκυρας για να ρίξουν φως στην δράση αυτού του κυκλώματος επίορκων εφοριακών.

    Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις υπόπτων και τις επικοινωνίες τους. Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση, σύμφωνα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, επειδή οι ύποπτοι έπαιρναν πολλά μέτρα αντιπαρακολούθησης και στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν κώδικες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν στην κατοχή τους περισσότερα από 40.000 ευρώ.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ