17.6 C
Athens
17.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
More

    Νίσυρος: Να μην απελαθεί ο πατέρας που κατήγγειλε ασέλγεια του παιδιού του από αρχαιοφύλακα ζητούν οι κάτοικοι


    Να μην απελαθεί από τη Νίσυρο ο πατέρας που κατήγγειλε ασέλγεια στο παιδί του από αρχαιοφύλακα, ζητούν με επιστολή τους στους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές του Νομού μας, οι εκπρόσωποι της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 62χρονος αρχαιοφύλακας από τη Νίσυρο έχει προφυλακιστεί με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κω και ανακρίτριας.

    Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

    Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

    «Το Δ.Σ. της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών, σε διαδικτυακή εκανεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε ομόφωνα να σας αποσταλεί η κάτωθι επιστολή, με την θερμή παράκληση να επιληφθείτε του σοβαρού αυτού θέματος και δώσετε την εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη λύση:

    Από δημοσιεύματα του Τύπου, πληροφορούμεθα ότι προωθείται η διαδικασία απελάσεως του αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας Ζ.Μ., πατέρα του ανήλικου που υπήρξε ένα από τα θύματα στην αποκρουστική υπόθεση με φερόμενο ως δράστη πρώην υπάλληλο του Μουσείου Νισύρου.

    Αδυνατούμε να πιστέψουμε την είδηση. Τώρα που η τοπική κοινωνία προσπαθεί ακόμη να ξεπεράσει το συγκλονιστικό σοκ που υπέστη μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος, θα είναι ακατανόητο η πολιτεία να δημιουργήσει νέο θέμα, αναξέοντας τις πληγές.

    Είναι βέβαιον ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι σε τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις, όταν αναστατώνεται μια μικρή κοινωνία, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο να επικρατήσει σύνεση και όχι προσήλωση, προφανώς σε κατώτερο υπαλληλικό επίπεδο, στην τυπολατρεία.

    Γιατί, ασφαλώς και πρόκειται για τυπολατρεία, αφού ο υπό απέλαση, διαβιοί ήδη επί 24 χρόνια στην Ελλάδα, χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, γιατί, εν εναντία περιπτώσει, θα είχε ήδη απελαθεί.

    Γι’ αυτό απευθυνόμεθα σε σας, βέβαιοι όντες ότι θα ενσκύψετε επί του θέματος και θα δώσετε την δέουσα και επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων λύση.

    Είναι κρίμα, να θεωρηθεί από την κοινωνία όχι μόνο της Νισύρου, και ειδικώς από τα παιδιά του γυμνασίου, ότι απελαύνεται ο συμμαθητής τους και η οικογένειά του, επειδή ο πατέρας του τόλμησε να προστατεύσει την τιμή και την αθωότητα όχι μόνο του δικού του παιδιού, αλλά όλων των παιδιών του νησιού μας.

    Ποιος θα θεραπεύσει το βαρύτατο τραύμα στον ψυχισμό των νέων παιδιών; Με τι ιδανικά και με ποια εμπιστοσύνη προς την κοινωνία και την οργανωμένη πολιτεία θα μεγαλώσουν τα παιδιά αυτά;

    Οτιδήποτε και αν βαραίνει τον πατέρα του παιδιού, είναι αμελητέο, μπροστά στην ανυπολόγιστη ζημία που θα προκαλέσει η τυχόν απέλασή του. Σε μια εποχή με έξαρση της βίας στη νεολαία, με απαξίωση της πολιτικής και της κρατικής εξουσίας από συνεχώς αυξανόμενο μέρος του πληθυσμού, ο χειρισμός τέτοιων υποθέσεων, απαιτεί μεγάλη προσοχή, σύνεση και διορατικότητα για τις συνέπειες.

    Είμαστε βέβαιοι ότι απευθυνόμεθα σε ευήκοα ώτα, και ότι η σύνεση θα πρυτανεύσει και αντί της καταδίκης, του πατέρα που τόλμησε, θα καταδικαστεί ο δράστης, αν υπάρχει, και όποιος κι αν είναι αυτός.

    Με τον τρόπο αυτό, θα επικρατήσει και ηρεμία στα σχολεία στα οποία φοιτούν και τα δύο αδέλφια, το θύμα και το αδελφάκι του, και διά του απειλουμένου με απέλαση, αλλά και στην τοπική κοινωνία, η οποία έχει δείξει τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του αλλοδαπού, δεδομένου ότι, όπως έχουμε και οι ίδιοι διαπιστώσει αλλά και σύμπας ο λαός του νησιού μας επιβεβαιώνει, η διαγωγή της τυγχάνει άψογη.

    Πέραν των ανωτέρω, σε μας τουλάχιστον δημιουργείται η απορία, αν απελαθεί τώρα η οικογένεια γιατί, επόμενο είναι, αν απελαθεί ο πατέρας, θα αναχωρήσουν μαζί του και όλα τα μέλη της οικογενείας, τότε πώς θα εκδικαστεί στο ακροατήριο η υπόθεση όταν ο κυριότερος μάρτυρας με τον πατέρα του θα είναι απόντες;

    Πώς θα μορφώσει γνώμη το δικαστήριο; Και δεν είναι εύκολα κατανοητό, με την καχυποψία που υπάρχει, ότι θα διαδοθούν από επιτηδείους φήμες ότι σκόπιμα απελάθησαν για να μην ακουστεί η φωνή τους στο δικαστήριο;

    Τούτων ούτως εχόντων, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προς αποκατάσταση της ηρεμίας των συναισθημάτων εμπιστοσύνης όχι μόνο στη κοινωνία του νησιού μας, αλλά γενικότερα στην ελληνική κοινωνία».
     


    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ