20 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
More

    Κως: Στη φυλακή ο χειριστής του ταχύπλοου για το ναυάγιο με τους τέσσερις νεκρούς

    Για την υπόθεση του μοιραίου ναυαγίου λέμβου στην Κω, στο οποίο πνίγηκαν δύο παιδιά, η μητέρα τους και άλλη μία γυναίκα, προφυλακίστηκε ο χειριστής του σκάφους.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με ομόφωνη γνώμη της εισαγγελέα ανακρίτριας στην Κω, ο 38χρονος που οδηγούσε το σκάφος στο ναυάγιο της Τρίτης (15/10), στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Φωκά, έχει προφυλακιστεί.

    Κατά τις ίδιες πηγές, ο χειριστής επέμενε να αρνείται κάθε ευθύνη για όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν αυτός ο οδηγός του ταχύπλοου.


    Κως: Εκτίθεται από μάρτυρες ο χειριστής για το ναυάγιο

    Εις βάρος του χειριστή υπάρχουν πέντε τουλάχιστον καταθέσεις από διασωθέντες, ενώ η πλειονότητα των επιβαινόντων στο μοιραίο σκάφος τον αναγνώρισαν και ως διακινητή.

    Τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί εγγράφως η απόφαση προφυλάκισης είτε στις δικαστικές φυλακές Κω ή σε κατάστημα κράτησης της Αττικής.


    Παράλληλα, αναμένεται η έκδοση της άδειας μεταφοράς των τεσσάρων σορών στην Ιατροδικαστική υπηρεσία στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

    Στη κλειστή δομή προσφύγων στο Πυλί, φιλοξενούνται ο 32χρονος πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών και μητέρας και ο σύζυγος της 27χρονης. Στους συγγενείς των θυμάτων παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ανθρωπιστικές οργανώσεις.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ