16.1 C
Athens
15.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
More

    Τελεσίγραφο Μπάιντεν: «Καιρός να τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα»

    Νέο τελεσίγραφο εξέδωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, αναφέροντας πως είναι «καιρός να τελειώσει», μετά την κομβική δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς.

    Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα και να απελευθερωθούν οι όμηροι, επιβεβαιώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκενεπισκέπτεται το Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσει τη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα.

    «Στέλνω τον Τόνι Μπλίνκεν στο Ισραήλ», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους φτάνοντας αεροπορικώς στη Γερμανία σήμερα το πρωί.


    Μπάιντεν: «Ασφαλίζουμε τη Γάζα και προχωράμε»

    Ο πρόεδρος τόνισε πως «Θα εξετάσουμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα», εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει ότι «θα ασφαλίσουμε τη Γάζα και θα προχωρήσουμε».

    «Είναι καιρός αυτός ο πόλεμος να τελειώσει και να φέρουμε τους ομήρους στο σπίτι. Και φυσικά, αυτό είμαστε έτοιμοι να κάνουμε», πρόσθεσε.


    Κατόπιν δηλώσεων του Μπενιαμίν Νετανιάχου, με αφορμή τη δολοφονία Σινουάρ, που υπαινίσσονταν περαιτέρω εχθροπραξίες στη Γάζα, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ακόμα πιο εμφατικά τη θέλησή του για κατάπαυση του πυρός.

    «Είπα στον Νετανιάχου ότι ήμασταν πραγματικά ευχαριστημένοι με τις ενέργειές του», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν ήταν αισιόδοξος ότι ο πόλεμος θα τελείωνε μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, απάντησε «Ναι είμαι. Αισθάνομαι πιο αισιόδοξος».

    Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν πίστευε ότι ο Νετανιάχου θα συμφωνούσε να τερματίσει τον πόλεμο.

    «Ας ελπίσουμε, πολύ σύντομα», είπε ο Μπάιντεν.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ