19.7 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
More

    ΕΑΣΥΒΑΑ: «Αδαπάνως έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού»

    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής (ΕΑΣΥΒΑΑ) εξέδωσαν ανακοίνωση με θέμα: «Αδαπάνως έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού».

    Η ΕΑΣΥΒΑΑ αντιδρά στη διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. τη μετακίνηση 100 αστυνομικών που τελούν σε κατάσταση «Υπηρεσίας Γραφείου» στη Διεύθυνση Αερολιμένα Αθηνών για τρεις μήνες.

    Η Ένωση τονίζει μεταξύ άλλων ότι «καλούνται οι συνάδελφοι αδαπάνως να μετακινηθούν δεκάδες χιλιόμετρα σε μία ιδιαίτερη αστυνομική Υπηρεσία, την οποία οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουν καθόλου».


    Η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΒΑΑ

    Η χθεσινή υπ. αρ. 2000/24/2153751/18-10-2024 σημαντική διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στην αστυνομική οικογένεια καθώς διατάσσει τη μετακίνηση 100 αστυνομικών που τελούν σε κατάσταση «Υπηρεσίας Γραφείου» στη Δ/νση Αερολιμένα Αθηνών για τρείς (3) μήνες, μόλις λίγες ημέρες από την τοποθέτηση των νεοεξερχομένων συναδέλφων.

    Έτσι προκύπτει αβίαστα το πρωταρχικό ερώτημα πως αν υπήρχαν έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, γιατί δεν καλύφθηκαν από αυτούς, έστω μερικά, καθώς στη Δ/νση Αερολιμένα Αθηνών δεν τοποθετήθηκε κανείς.


    Μείζον θέμα δημιουργείται και από το ότι, καλούνται οι συνάδελφοι αδαπάνως να μετακινηθούν δεκάδες χιλιόμετρα σε μία ιδιαίτερη αστυνομική Υπηρεσία, την οποία οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουν καθόλου.

    Έτσι οι Υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται αποδυναμώνονται, οι συνάδελφοι επωμίζονται εκτός των άλλων και το μέγιστο φορτίο της «ανταπόκρισης» στα νέα τους καθήκοντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ορισμένους, ενώ ούτε το «υπέρτερο δημόσιο συμφέρον» εξυπηρετείται και προστατεύεται.

    Η επίκληση των άρθρων 19 παρ. 2 εδαφ.γ’ του Π.Δ. 100/2003 και 15 παρ. 3 του Π.Δ. 211/2005 καθόλου δεν «θεραπεύει» και τα νομικά θέματα που αναφύονται εκτός των άλλων. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν δικαιολογείται, ούτε κρύβεται, η απόλυτη αίσθηση προχειρότητας, ουμανιστικής απαξίωσης και της παντελούς έλλειψης αλληλεγγύης για τους συναδέλφους μας.

    Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη διαταγή θ’ ανακληθεί και θα προτιμηθούν άλλες λύσεις επωφελέστερες για την Υπηρεσία και τους συναδέλφους που θα μετακινηθούν.

    Τέλος προκαλεί σοβαρή απορία και προβληματισμό ότι επιχειρείται η συγκεκριμένη μαζική μετακίνηση αστυνομικών που πάσχουν, αδαπάνως. Ποιός φαεινός νους επινόησε το συγκεκριμένο επίρρημα-εγχείρημα εν έτει 2024; Και πόση, τέλος πάντων, δαπάνη ήθελε προκληθεί από τη μερική έστω αποζημίωση των συναδέλφων μας;

    Τα ερωτήματα είναι πολλά και επιτακτικά και πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμος πλέον ο ρόλος του αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος για την ανάδειξη του σεβασμού που δικαιούται ο αστυνομικός.

    Υπενθυμίζεται ότι και άλλες τρεις Ενώσεις Αστυνομικών διαμαρτύρονται για τις μετακινήσεις στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης του Αεροδρομίου Αθηνών και ζητούν ακύρωση της διαταγής.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ