Δεν είναι τυχαία η πρωτιά που καταγράφει σταθερά και διαχρονικά ο Νίκος Δένδιας σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως καλύτερος και πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, τόσο κατά τη θητεία στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και σήμερα στο υπουργείο Άμυνας.
Αναλυτικότερα, ο Νίκος Δένδιας προηγείται και μάλιστα με μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους στις ερωτήσεις για το ποιος είναι ο καλύτερος υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών τουλάχιστον των τελευταίων 10 ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview. Στην ερώτηση «ποιος κατά την άποψή σας ήταν ο καλύτερους υπουργός Άμυνας», ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται μακράν πρώτος με 50%. Ακολουθούν ο Ευάγγελος Αποστολάκης με 15%, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με 11%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πάνος Καμμένος με 10%, και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 4%.
Εντυπωσιακό είναι πως σχεδόν μηδενικό ποσοστό τον επιλέγει στην ερώτηση «ποιος κατά την άποψή σας ήταν ο χειρότερος υπουργός Άμυνας. Πρώτος στις απαντήσεις για τον χειρότερο υπουργό Άμυνας έρχεται ο Πάνος Καμμένος, συγκεντρώνοντας 49%, ακολουθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ευάγγελος Αποστολάκης με 14%, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 13%, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με 7% και ο Νίκος Δένδιας με 3%.
Ακόμα καλύτερη είναι η εικόνα που καταγράφεται για τον Νίκο Δένδια στην ερώτηση «ποιος κατά την άποψή σας ήταν ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών». Ειδικότερα, συγκεντρώνει 59% και ακολουθούν με μεγάλη απόσταση ο Νίκος Κοτζιάς με 19%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 13%, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 7% και τελευταίος ο Γιώργος Κατρούγκαλος με 2%.
Η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζεται και στην ερώτηση «ποιος κατά την άποψή σας ήταν ο χειρότερος υπουργός Εξωτερικών», 40% θεωρούν ο Νίκος Κοτζιάς, 27% ο Γιώργος Κατρούγκαλος, 18% ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, 7% ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και μόλις 4% ο Νίκος Δένδιας.
Στο υπουργείο Άμυνας κατάφερε να ξεχωρίσει με την «Ατζέντα 2030» και τη δημιουργία των ισχυρότερων Ένοπλων Δυνάμεων στην ιστορία της Ελλάδας.
Στο υπουργείο Εξωτερικών, το έργο του υπήρξε εξίσου σημαντικό, καθώς εστίασε στην άσκηση μιας υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής και κατάφερε να επεκτείνει για πρώτη φορά από το 1946 την εθνική επικράτεια με τη σύναψη συμφωνιών ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.