14.6 C
Athens
12.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025
More

    Βρέφος στα σκουπίδια στο Ηράκλειο: Θέλει να αναλάβει την ανατροφή του παιδιού ο σύντροφος της 34χρονης

    Την πρόθεσή του να αναλάβει την ανατροφή του παιδιού δηλώνει ο 43χρονος, σύντροφος της 34χρονης μητέρας που γέννησε μόνη στο σπίτι της και πέταξε το μωρό στα σκουπίδια στο Ηράκλειο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 43χρονος ο οποίος δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη της συζύγου του δεν είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού ωστόσο θέλει να μεγαλώσουν μαζί το παιδί.

    «Είναι αποφασισμένος για αυτό», τονίζει ο δικηγόρος του ζευγαριού Γιώργος Καρούτσος προσθέτοντας ότι ο 43χρονος δεν μπορεί να κάνει παιδιά:

    «Μπορεί η σχέση τους να είναι – ας το πούμε πλατωνική – και εκείνος δεν μπορεί να κάνει παιδιά ωστόσο θέλει να υιοθετήσει το παιδί και να το αναθρέψει. Μάλιστα, αυτό επιθυμεί να το κάνει μαζί με την σύζυγό του γιατί δεν παύει να είναι η μάνα του παιδιού του».

    Ψυχιατρικά προβλήματα θα επικαλεστεί η 34χρονη

    Για απόπειρα παιδοκτονίας διώκεται η 34χρονη μητέρα η οποία αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο ΠΑΓΝΗ.

    Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο δικηγόρος, Γιώργος Καρούτσος, η 34χρονη «έχει ψυχικά βαριά νοσήματα και παρακολουθούνταν από ψυχίατρο. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό πιθανότατα δεν έπαιρνε την φαρμακευτική της αγωγή γι’ αυτό διέπραξε αυτήν την αποτρόπαια πράξη».

    Η ίδια δεν έχει ακόμα δώσει κατάθεση στις αρχές εξαιτίας της κατάστασής της. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να καταθέσει ενώ στη συνέχεια η δικογραφία θα σταλεί στον εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι μαζί με τον ανακριτή.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Η 34χρονη γυναίκα το βράδυ της Τρίτης (20/5), την ώρα που βρισκόταν μόνη της στο σπίτι, συνειδητοποίησε πως είχαν σπάσει τα νερά.

    Αμέσως μπήκε στην μπανιέρα και γέννησε μόνη της το παιδί ενώ στη συνέχεια σηκώθηκε και ξεκίνησε να καθαρίζει για να εξαφανίσει τα ίχνη. Πήρε πετσέτες, χαρτιά και ότι άλλο βρήκε και με χλωρίνη άρχισε την καθαριότητα.

    Στη συνέχεια πήρε το παιδί, το τύλιξε μαζί με τα πανιά σε μία μπλε σκουπιδοσακούλα και βγήκε έξω από το σπίτι πηγαίνοντας στους κάδους όπου και το πέταξε.

    Στο σπίτι επέστρεψε τότε ο 43χρονος σύντροφός της, ο οποίος βλέποντας τα αίματα αρχίζει να τη ρωτά τι έχει συμβεί.

    Ο ίδιος επικοινώνησε με τη μητέρα του, που ζει στο πάνω όροφο, και στη συνέχεια ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.

    Τα αντανακλαστικά του διασώστη έσωσαν τη ζωή του παιδιού

    Μόλις το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασε στο σπίτι κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε. Οι διασώστες προσπάθησα να μάθουν από πού προήλθε όλη αυτή η αιμορραγία.

    Ένας από τους διασώστες συνειδητοποίησε ότι στο σπίτι η 34χρονη είχε γεννήσει και άμεσα ξεκίνησε να ψάχνει για το παιδί.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, οι διασώστες αποφάσισαν να πάνε και στους κάδους απορριμμάτων να ψάξουν και αυτή ήταν η απόφαση ήταν τελικά η σωτήρια.

    Μόλις πλησίασαν τους κάδους άκουσαν ένα πολύ χαμηλόφωνο κλάμα. Ο διασώστης μέσα σε δευτερόλεπτα μπήκε στον κάδο και βρήκε την μπλε σακκούλα όπου μέσα βρισκόταν το παιδί.

    Άμεσα δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με τη βοήθεια του γιατρού που είχε σπεύσει στο σημείο το αγοράκι μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο ΠΑΓΝΗ όπου και εισήχθη στη Μονάδα Νεογνών.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ