13.4 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025
More

    Συνάντηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγου Δημητρίου Μάλλιου με τον γγ της INTERPOL

    Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL, κ. Valdecy Urquiza στο πλαίσιο του 52ου Ετήσιου Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Συνεδρίου της INTERPOL, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Αθήνα από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2025.

    Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, με κοινό σημείο αναφοράς την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας απέναντι στις πολυδιάστατες και εξελισσόμενες απειλές του οργανωμένου εγκλήματος.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου, μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων επιχειρησιακών εργαλείων της INTERPOL, καθώς και από τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους σε κρίσιμους τομείς του διεθνούς εγκλήματος, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το κυβερνοέγκλημα και η τρομοκρατία.

    Παράλληλα, αναδείχθηκε η σημασία της ανταλλαγής κρίσιμων πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των διωκτικών Αρχών, καθώς και ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας ως γέφυρας αστυνομικής συνεργασίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL προσκάλεσε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να επισκεφθεί τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού στη Λυών της Γαλλίας.

    Ο κ. Αρχηγός απεδέχθη την πρόσκληση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

    Η συνάντηση επιβεβαίωσε ότι η ασφάλεια οικοδομείται μέσα από διαρκή διάλογο, κοινό όραμα και στοχευμένες δράσεις, αρχές τις οποίες η Ελληνική Αστυνομία υπηρετεί διαχρονικά με σχέδιο, συνέπεια και διεθνή προσανατολισμό, προς όφελος της κοινωνίας.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ