13 C
Athens
10.5 C
Thessaloniki
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025
More

    Υπό πίεση το ΕΚΑΒ στη Ρόδο – 3.240 περιστατικά διαχειρίστηκε σε τρεις μήνες

    Τρομακτικές πιέσεις δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων μηνών ότι δέχεται το ΕΚΑΒ στη Ρόδο. Συγκεκριμένα το τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου 2025 κλήθηκε να διαχειριστεί 3.240 περιστατικά.

    «Τα 231 εξ αυτών αφορούν τροχαία ατυχήματα, μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι θανατηφόρα και 160 ήταν καρδιολογικά περιστατικά» δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου – Νοτίου Αιγαίου, Κωνσταντίνα Κατσίκα.

    Αναφερόμενη στα ασθενοφόρα που επιχειρούν στο νησί της Ρόδου, είπε πως αυτά είναι δύο στην πόλη, ένα στην περιοχή Αρχαγγέλου, ένα στην περιοχή της Σορωνής, ενώ «συνδράμουν» – κατά την πρόεδρο του ΕΚΑΒ- ένα ασθενοφόρο στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου και ένα ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα.

    «Δε συνεργάζονται, δυστυχώς, οι υγειονομικοί» είπε, σημειώνοντας ότι αρνούνται πολλές φορές να μετέχουν στη διακομιδή.

    ΕΚΑΒ: Το προσωπικό και η ψυχολογική υποστήριξή του

    Ερωτηθείσα για το προσωπικό, δήλωσε ότι αυτό ανέρχεται σε 61 άτομα, εκ των οποίων 18 είναι επικουρικοί. «Το θετικό είναι ότι το ΕΚΑΒ στελεχώνεται με επιπλέον οκτώ (8) διασώστες, μετά από προκήρυξη» είπε.

    Παράλληλα, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ξεκινά και πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των διασωστών. «Έχουμε έρθει σε επαφή με οργανισμό για να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας, ώστε να υπάρχουν ειδικοί ψυχολόγοι που να κάνουν συνεδρίες μαζί τους» κατέληξε.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ