Δύσκολες συνθήκες επικρατούν στη Βόνιτσα με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους, που σε συνδυασμό με το ανάγλυφο του εδάφους δυσχεραίνουν τη μάχη με τις αναζωπυρώσεις που δίνουν οι πυροσβέστες.
Ένας πολίτης υπέστη ελαφρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.
Η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη και ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στα Παλιάμπελα Βόνιτσας. Αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται οικισμοί, γεγονός που επιτρέπει στις δυνάμεις πυρόσβεσης να τροποποιήσουν τον σχεδιασμό τους, δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία κτηνοτροφικών μονάδων και καλλιεργειών.
Ωστόσο, η ένταση των ανέμων και το δύσβατο έδαφος δεν αφήνουν περιθώρια για ιδιαίτερη αισιοδοξία τις επόμενες ώρες. Πολλές διάσπαρτες εστίες προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ έχουν καταγραφεί ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αγροτικές καλλιέργειες – κυρίως ελαιόδεντρα – και σε μία εξοχική κατοικία.
Νωρίτερα, εκδηλώθηκε και δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή Λατομείο, στην άλλη πλευρά της πόλης, γεγονός που οδήγησε σε αναδιάταξη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση και των δύο μετώπων.
Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν μεταβεί στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, λόγω του αυξημένου αριθμού πυρκαγιών στην Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο.
Το 112 ενεργοποιήθηκε στις 7 το πρωί για τους κατοίκους του οικισμού Βούρκο και λίγο αργότερα για τη Βόνιτσα, προτρέποντάς τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Δεν κρίθηκε απαραίτητη η προληπτική εκκένωση.