Κάλυμνος: Κίνδυνος πτώσης βράχων από τη ρίψη δυναμιτών – «Θεατές» Αστυνομία και Λιμενικό

Καθημερινό φαινόμενο εν μέσω θέρους έχει γίνει η ρίψη δυναμιτών στην Κάλυμνο, από νέους που με αυτόν τον τρόπο γιορτάζουν από βαφτίσεις, γάμους μέχρι και… αρραβώνες.

Το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό θέαμα όμως που οι κάτοικοι του νησιού διατηρούν εδώ και δεκαετίες και έχουν καταστήσει το «νησί των σφουγγαράδων» σε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες το Πάσχα, λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε στο «L&O» κάτοικος του νησιού, υπάρχει σοβαρό ζήτημα στατικότητας του ορεινού όγκου που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Σάββα και εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο πτώσης βράχου.

kalymnos

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, μεγάλα κομμάτι βράχων είναι έτοιμα να κάνουν «ελεύθερη κατάβαση» με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού ατόμου, διερευνώνται οι κάτοικοι;

vraxos kalymnos

Αστυνομία και λιμενικό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η ρίψη δυναμιτών γίνεται και από το λιμάνι, μοιάζουν απλοί «θεατές» χωρίς να κάνουν το παραμικρό για να αποτρέψουν τις καθημερινές ρίψεις εκρηκτικών.

kalymnos vraxoi1 1

Σε επικοινωνία του «L&O» με τον δήμαρχο του νησιού, κύριο Γιάννη Μαστροκούκο, ο «πρώτος» πολίτης του νησιού σημείωσε πως γνωρίζει το θέμα και κατανοεί την ανησυχία των πολιτών και για αυτό τον λόγο, έχει ζητήσει από τον καθηγητή Γεωλογίας του ΕΚ.ΠΑ, κύριος Ευθύμιο Λέκκα, να πραγματοποιήσει μελέτη στατικότητας προκειμένου να γίνουν στο προσεχές μέλλον, εργασίες στον ορεινό όγκο του νησιού, για να αποτραπεί μια ενδεχόμενη πτώση βράχων.

Μάλιστα, σημείωσε ο κύριος Μαστροκούκος, πως ο δήμος διέθεσε για τον λόγο αυτόν ένα σεβαστό ποσό, το οποίο φτάνει τις 180.000 ευρώ.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ