15.8 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Η γιαγιά περιγράφει τη φρίκη στην οικογένεια της Πάτρας

    Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον θάνατο ενός 2,5 μηνών βρέφους στην Πάτρα το 2013, υπόθεση που αναδύθηκε ξανά στο πλαίσιο των ερευνών της Ιατροδικαστικής Αθηνών για υποθέσεις που χειριζόταν η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας.

    Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το βρέφος φέρεται να είχε υποστεί κακοποίηση, ενώ ο θάνατός του είχε αποδοθεί αρχικά σε παθολογικά αίτια, συγκεκριμένα σε ιογενή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα. Το πόρισμα δόθηκε από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση. Η ίδια οικογένεια είχε αποκτήσει και δεύτερο παιδί, το οποίο νοσηλεύτηκε με σοβαρά τραύματα αλλά επέζησε.

    Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του δεύτερου παιδιού, οι γιατροί διέγνωσαν:

    • Κάταγμα μηριαίου οστού

    • Θλαστικό τραύμα στο κεφάλι από τέμνον όργανο

    Τον Απρίλιο του 2014, το «Χαμόγελο του Παιδιού» προώθησε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε ότι οι γονείς κακοποιούσαν το βρέφος και ότι το ζευγάρι είχε χάσει προηγουμένως άλλο παιδί σε ηλικία μηνών εξαιτίας ξυλοδαρμού. Επισημαινόταν επίσης ότι οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών ήταν ακατάλληλες.

    Στην ίδια οικογένεια υπήρχε και τρίτο παιδί, το οποίο τον Φεβρουάριο του 2016 μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», καθώς είχε αφαιρεθεί η γονική μέριμνα.

    Τον Αύγουστο του 2024, ο πατέρας των παιδιών επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού», αναφέροντας ότι η μητέρα φέρεται να κακοποιεί το παιδί που ζει μαζί της και ότι δύο άλλα παιδιά βρίσκονται σε ίδρυμα. Ο ίδιος, κρατούμενος στη φυλακή για ενδοοικογενειακή βία, δήλωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει μήνυση για να προστατεύσει το παιδί.

    Τι δήλωσε η γιαγιά των παιδιών

    Η γιαγιά των παιδιών, μητέρα του πατέρα, περιέγραψε στο «Live News» τη σοκαριστική εικόνα που αντίκρισε στο νοσοκομείο Ρίο, σημειώνοντας τις μελανιές στο πρώτο μωρό. Αναφορικά με το δεύτερο παιδί, που έφερε κάταγμα στο μηριαίο οστό, ανέφερε ότι φέρεται να προκλήθηκε από ατύχημα κατά τη διάρκεια φροντίδας του μωρού, αλλά υπήρξαν και μαρτυρίες για άλλες μορφές κακοποίησης.

    Σήμερα η μητέρα των παιδιών βρίσκεται στο χωριό της, ενώ της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια όλων των παιδιών.

    Παράλληλα, οι Εσωτερικές Υποθέσεις διερευνούν ύποπτες ενέργειες συγκεκριμένου ιατροδικαστή της Πάτρας, ύστερα από σχετική έρευνα της Ιατροδικαστικής Αθηνών. Η έρευνα αφορά όχι μόνο τον θάνατο του βρέφους το 2013, αλλά και άλλες υποθέσεις, ενώ εξετάζεται εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις και η διαδικασία συνεχίζεται.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ