16.3 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Αγανάκτηση της ΠΟΕΥΠΣ για τις επιθέσεις από Ρομά: «Έξαρση περιστατικών με απρόκλητες επιθέσεις κατά οχημάτων και πληρωμάτων»

    Ανησυχία προκαλεί στην Πυροσβεστική η συνεχής αύξηση περιστατικών βίας και επιθέσεων εναντίον πυροσβεστών κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε περιοχές καταυλισμών Ρομά. Με επιστολή της προς την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και τους αρμόδιους υπουργούς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) ζητά τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τα στελέχη που καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

    Στο έγγραφο τονίζεται ότι οι πυροσβέστες βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με σωματική και ψυχολογική βία, ενώ επισημαίνεται η απουσία αστυνομικής παρουσίας σε περιστατικά που απαιτούν επέμβαση. Η Ομοσπονδία ζητά τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων για την ενίσχυση της ασφάλειας των πληρωμάτων και τη διασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης του έργου τους.

    Η επιστολή της ΠΟΕΥΠΣ:

    «Κύριε Αρχηγέ,

    Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια έξαρση περιστατικών με απρόκλητες επιθέσεις κατά πυροσβεστικών οχημάτων και των πληρωμάτων τους σε περιοχές καταυλισμών Ρομά.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόσφατο περιστατικό στην περιοχή των ΜΕΓΑΡΩΝ, με σοβαρές υλικές ζημιές σε όχημα εξόδου και τον εκφοβισμό των συναδέλφων.

    ΚΟΙΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΕΣ:

    • Η κλήση για επέμβαση (καθημερινό φαινόμενο) σε περιοχή καταυλισμού Ρομά.
    • Η παντελής απουσία αστυνομικής δύναμης που θα προστατέψει τους συναδέλφους μας.
    • Η χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας και εκφοβισμού κατά των συναδέλφων μας.

    Ως Ομοσπονδία έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές για παρόμοια περιστατικά. Δεν μιλάμε πλέον για «μία ακόμα επίθεση κατά πυροσβεστικού οχήματος», δεν μιλάμε για την «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», μιλάμε πλέον για την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας που καλούνται να επιχειρήσουν σε δεκάδες περιπτώσεις καθημερινά σε περιοχές που είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της παραβατικότητας από συγκεκριμένες ομάδες.

    Σας καλούμε να λάβετε, σε συνεργασία με την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αλλά και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των συναδέλφων μας που καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

    Με εκτίμηση,
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ»

    poeyps eggrafo



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ