Στη ΓΑΔΑ για ανάκριση οδηγήθηκε ο 22χρονος που κατηγορείται ως ο δράστης του διπλού φονικού σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα και φαίνεται να μη μιλάει στους αστυνομικούς, παρότι τον έχει «δώσει» ο συνομήλικος συνεργός του.
Ο νεαρός συνελήφθη στο σπίτι του στην Καλλιθέα και φαίνεται να είχε εντοπιστεί λίγο μετά τη διπλή δολοφονία, αλλά επίτηδες δεν τον προσέγγισαν οι Αρχές.
Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε στο Mega, ότι ο νεαρός ήταν γνώριμος των Αρχών, οπότε η αστυνομία έφτασε γρήγορα στα ίχνη του.
Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι υπήρχε συνεργός, δεν τον συνέλαβε, αντιθέτως τον άφησε να κυκλοφορεί ελεύθερο, ώστε να προδώσει τα ίχνη του δεύτερου ατόμου.
Πράγματι, με αυτό τον τρόπο φέρεται οι αρχές να έφτασαν κοντά στα ίχνη του δεύτερου 22χρονου, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ παρουσία του δικηγόρου του και να καταθέσει εναντίον του μετέπειτα συλληφθέντα.
Φοινικούντα: Ερωτηματικά για το κίνητρο του δράστη
Ο αστυνομικός συντάκης των «Νέων» και του «Βήματος» είπε στην εκπομπή του Mega ότι οι αστυνομικοί προβληματίζονται με το κίνητρο που ανέφερε ο 22χρονος.
Ο νεαρός κατέθεσε ότι ο 68χρονος πριν χρόνια «έκανε κάτι κακό» σε βάρος του, με πληροφορίες να αναφέρουν πως υποστήριξε ότι έπεσε θύμα βιασμού. Στη συνέχεια, τον «δωροδόκησε για τη σιωπή του» και μετά από καιρό, όταν ο 22χρονος χρειάστηκε χρήματα, αποφάσισε να εκβιάσει τον 68χρονο.
Ωστόσο, επειδή οι απόπειρες του απέτυχαν, ο συνομήλικος φίλος του προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το διπλό φονικό.
Οι αστυνομικοί όμως δεν έχουν πειστεί, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. «Ξέρεις ότι αυτό που λες δεν στέκει με τη σκηνή του εγκλήματος», φέρεται να ανέφερε αξιωματικός.
Έπειτα, ζήτησαν να παραδώσει το κινητό του για να ελέγξουν τις συνομιλίες του, ειδικά εκείνες με τον άλλο νεαρό. Ο 22χρονος όμως, φέρεται να είπε: «Δεν το έχω, εγώ το πέταξα στον υπόνομο», κάτι που γεννά υποψίες και υπόννοιες για τρίτο πρόσωπο.
Στην Αστυνομία ο ανιψιός του 68χρονου ιδιοκτήτη κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Στην Αστυνομία, προκειμένου να αναγνωρίσει τον 22χρονο συνεργό στη δολοφονία του θείου του, έχει μεταβεί ο ανιψιός του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας του διπλού φονικού στο κάμπινγκ της Φοινικούντας.
Μιλώντας στο MEGA και το «Live News», ο ανιψιός του θύματος σημειώνει σχετικά με τη νύχτα του εγκλήματος και τον φυσικό αυτουργό:
«Είχε ξανθά μαλλιά αραιά, ήταν πολύ αδύνατος σχεδόν σκελετωμένος. Φορούσε πουκάμισο κοντομάνικο και παντελόνι.
Αφού μπήκε το νεαρό άτομο και πέρασε μπροστά από εμένα και τον επιστάτη, μπήκε μέσα στη ρεσεψιόν και άρχισε να μιλάει με τον θείο μου. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο θείος μου του μιλούσε συνεχώς ειρωνικά.
Γενικά ο θείος μου όταν μιλούσε με νεαρά άτομα, τους μιλούσε περιπαιχτικά και ειρωνικά. Όταν άρχισε να πυροβολεί, ο Βασίλης έτρεξε και έτρεξα και εγώ. Πυροβόλησε τον Βασίλη τρεις φορές και όταν άκουσα να ρίχνει προς το μέρος μου, έκανα άλμα και σκίστηκε το πόδι μου αλλά την απέφυγα την σφαίρα».
Σημειώνεται ότι ο 22χρονος συνεργός είναι γνώριμος με τον ανιψιό του θύματος.
Μπαλάσκας: «Νομίζετε ότι δεν είναι στο μάτι της εξερεύνησης και της υποψίας ο ανιψιός;»
Ο Σταύρος Μπαλάσκας σχολίασε τις εξελίξεις στο διπλό φονικό σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα, αφήνοντας υπόνοιες για τον ρόλο του ανιψιού του 68χρονου ιδιοκτήτη, ο οποίος και κληρονόμησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του.
Ο αστυνομικός αναλυτής υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών, υπονοώντας παράλληλα πως μερικοί αστυνομικοί ήδη τον εξετάζουν.
Ο Σταύρος Μπαλάσκας σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις σημείωσε: «Εγώ θα έβαζα στο στόχαστρο τον ανιψιό. Νομίζετε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο μάτι της εξερεύνησης και της υποψίας ο ανιψιός;».