16.3 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Βορίζια: Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τα χέρια των παρόντων στο αιματηρό επεισόδιο για υπολείμματα πυρίτιδας – Αγνοούνται ακόμα τα όπλα του μακελειού

    Νεκροί, τραυματίες, αλλά και όλοι όσοι ήταν παρόντες στο σκηνικό της αιματοχυσίας στα Βορίζια, έχουν εξεταστεί για υπολείμματα πυρίτιδας στα χέρια και στα ρούχα τους προκειμένου να εξακριβωθεί εργαστηριακά ποιοι τελικά ήταν εκείνοι που έκαναν χρήση όπλων, ενώ έχουν ληφθεί και δείγματα DNA.

    Καίρια ερωτήματα της δικογραφίας, που διαβιβάστηκε υπό πίεση και πρόωρα, όπως εκτιμάται, υπό το βάρος των συνταρακτικών γεγονότων, δεν έχουν απαντηθεί μέχρι στιγμής.

    Ποιος πυροβόλησε ποιον και από ποια όπλα δολοφονήθηκαν οι δύο νεκροί του μακελειού;

    Το κεφάλαιο «όπλα» είναι μεγάλο ζητούμενο και όσο δεν τα έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, τόσο κρίσιμα κομμάτια του παζλ παραμένουν ασυμπλήρωτα.

    • Από ποιο όπλο βλήθηκε θανάσιμα η 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη;
    • Τι όπλο κρατούσε ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης;
    • Από τι τύπου όπλα και πόσα δολοφονήθηκε ο 39χρονος;

    Αν τελικά παραδοθούν, όπως διαρρέεται από χθες, τα τρία αδέρφια Φραγκιαδάκη, θα παραδώσουν όπλα που θα είναι καταλυτικά για την διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών;

    Το να εξεταστούν για πυρίτιδα μετά από τόσα 24ωρα, δεν θα έχει κανένα νόημα.

    Το όπλο που είχε ο 39χρονος

    Από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις εκτιμάται ότι ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης έφερε πιστόλι μικρού διαμετρήματος, πιθανότατα 9άρι.

    Είναι πιθανόν, αν βεβαίως επαληθευτεί από τις βαλλιστικές και την ιατροδικαστική έρευνα, η Ευαγγελία Φραγκιαδάκη να έπεσε νεκρή από το χέρι άλλου προσώπου, πιθανότατα, όπως εικάζουν οι Αρχές, ακόμα και από το χέρι του άνδρα που βρισκόταν σε ψηλότερο σημείο και πυροβολούσε.

    Υπάρχουν καταθέσεις που υποστηρίζουν ότι η 56χρονη, μητέρα δύο παιδιών, πριν σωριαστεί αιμόφυρτη, είχε υψώσει το χέρι της και έδειχνε προς την απέναντι πλευρά.

    Εκτιμάται ότι βλήθηκε από βολίδα υψηλής ταχύτητας καθώς διαπέρασε όλο το σώμα της και έπληξε τα εσωτερικά της όργανα.

    «Τέτοιες βολίδες είναι από καλάσνικοφ ή τυφέκια, όχι πάντως από πιστόλια» ανέφερε στο Cretalive.gr ειδικός στα όπλα.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες καταθέσεις στη δικογραφία στις οποίες να αναφέρονται τα ακριβή στοιχεία του ατόμου που πυροβολούσε.

    Την ταυτότητα του συγκεκριμένου άνδρα πιθανολογούν αστυνομικοί, όμως όσο δεν έχουν συγκεκριμένες καταθέσεις ή βιντεοληπτικό υλικό που να ξεκαθαρίζεται με σαφήνεια ποιος είναι, δεν μπορούν να τον στείλουν κατηγορούμενο, όπως αναφέρεται.

    Τονίζεται, ωστόσο, ότι αυτός ο άνδρας δεν θα μείνει εκτός δικογραφίας στην πορεία των ερευνών, ενώ από την πλευρά της οικογένειας Φραγκιαδάκη φέρεται να διακινείται ένα συγκεκριμένο όνομα ως το άτομο που πυροβολούσε από ψηλά.

    Κατά την Αστυνομία, τον 39χρονο Φανούρη Καργάκη φέρεται να μετέφερε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα ο γαμπρός του, ο άνδρας της αδερφής του, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο του μακελειού άμεσα.

    Το 4χ4 του 39χρονου έχει βληθεί τόσο από καλάσνικοφ όσο και από κυνηγετικό όπλο και έγινε «σουρωτήρι».



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ