Βαρύ πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς καταγράφηκε από τις νέες «έξυπνες κάμερες» ελέγχου κυκλοφορίας που έχουν αρχίσει να λειτουργούν σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής, με τις κλήσεις να αποστέλλονται πλέον αυτόματα μέσω του gov.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος τενίστας εντοπίστηκε να κινείται με 210 χλμ./ώρα στην Αττική Οδό, οδηγώντας το πολυτελές Lotus που έχει στην κατοχή του.
Η ταχύτητα αυτή υπερέβη κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στους πρώτους οδηγούς που έλαβαν ψηφιακή ειδοποίηση για παράβαση.
Το πρόστιμο που προβλέπεται ανέρχεται σε 2.000 ευρώ, ενώ βάσει διαδικασίας αναμένεται η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έναν χρόνο.
Από τη Δευτέρα έχουν αρχίσει να αποστέλλονται οι πρώτες κλήσεις που εκδίδονται αυτόματα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Πρόκειται για τα δεδομένα που συλλέγουν οι δέκα αρχικές «έξυπνες κάμερες» οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικές αρτηρίες, όπως η Κηφισίας, η Συγγρού, η Βουλιαγμένης, αλλά και σε άλλα κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου.
Οι νέες συσκευές αποτελούν το πρώτο στάδιο ενός ευρύτερου ψηφιακού εκσυγχρονισμού με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων.