14.3 C
Athens
15 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Μάχη με την κακοκαιρία «Byron»: Πλημμύρες, δεκάδες δέντρα πεσμένα και διασώσεις πολιτών

    Η κακοκαιρία «Byron» συνεχίζει να πλήττει σφοδρά την Αττική, προκαλώντας σειρά προβλημάτων και θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τις Αρχές.

    Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (4/12) έως σήμερα Παρασκευή (5/12) στις 13:00, συνολικά 584 κλήσεις για βοήθεια.

    Από αυτές, έχουν πραγματοποιηθεί:

    • 270 αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια, καταστήματα και κατοικίες,
    • 69 κοπές δέντρων που έπεσαν λόγω των ισχυρών ανέμων,
    • 20 μεταφορές ατόμων από επικίνδυνα σημεία σε ασφαλές περιβάλλον.

    Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ σήμερα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (06/12).

    Η διάρκεια και η ένταση των φαινομένων εκτιμάται πως θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυροί άνεμοι θα συνοδεύουν τις καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

    Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα.
    Οι Αρχές παραμένουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ