Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Έδεσσας οδηγείται σήμερα (12/1) η 34χρονη γυναίκα που είχε ομολογήσει τη δολοφονία του 58χρονου συντρόφου της, Κώστα Σιαμήτρα, τον οποίο στη συνέχεια έθαψε στην αυλή του σπιτιού τους στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, με τους συγγενείς του θύματος να καταθέτουν πρώτοι.
Ο 58χρονος αγνοούνταν από τον Σεπτέμβριο του 2024, ενώ για διάστημα περίπου πέντε μηνών η σύντροφός του προσποιούνταν ότι τον αναζητά, εμφανιζόμενη μάλιστα σε τηλεοπτικές εκπομπές και δίνοντας σχετικές συνεντεύξεις.
Ωστόσο, στις 6 Φεβρουαρίου 2025, ύστερα από πολύωρη ανάκριση, η 34χρονη φέρεται να «έσπασε» και να ομολόγησε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και στη συνέχεια τον έθαψε στην αυλή της οικίας όπου διέμεναν.
Στην απολογία της υποστήριξε ότι ο θάνατος επήλθε έπειτα από έντονο καβγά, κατά τον οποίο ο 58χρονος παραπάτησε, έπεσε και χτύπησε σε έπιπλο του σπιτιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Όπως ισχυρίστηκε, πανικόβλητη αποφάσισε να εξαφανίσει τη σορό. Έδεσε το σώμα με σύρμα, το μετέφερε και το έθαψε σε λάκκο που είχε σκάψει στο πίσω μέρος της κατοικίας.
Τόσο η κατηγορούμενη όσο και η μητέρα της έχουν αναφέρει ότι το θύμα φέρεται να εμπλεκόταν σε διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι καβγάδες στο σπίτι ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες, συχνοί.
Η 34χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.