13.9 C
Athens
10.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026
More

    Χίος: Τα χτυπήματα που προκάλεσαν οι διακινητές στο σκάφος του Λιμενικού – «Το δουλεμπορικό ανετράπη και βυθίστηκε» (εικόνες)

    Αποκαλυπτικές φωτογραφίες δείχνουν τα χτυπήματα που δέχθηκε το σκάφος του Λιμενικού, μετά το επεισόδιο με διακινητές που στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους στη Χίο.

    Στο σκάφος προκλήθηκαν ρωγμές από τα χτυπήματα του σκάφους των διακινητών.

    limeniko xios 4 2 2026 4

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού, το συμβάν προκλήθηκε όταν φουσκωτό ταχύπλοο που μετέφερε τους πρόσφυγες και μετανάστες συγκρούστηκε σφοδρά με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα την άμεση ανατροπή και βύθιση του ταχυπλόου.

    Στην ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που στήθηκε υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ συμμετείχαν τέσσερα περιπολικά σκάφη, ιδιώτες δύτες και εναέρια μέσα, καταφέρνοντας να περισυλλέξουν συνολικά 25 τραυματισμένα άτομα, ανάμεσα στα οποία έντεκα ανήλικοι και επτά γυναίκες.

    limeniko xios 4 2 2026 3

    Παρά τις προσπάθειες, μια γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν ακόμη 14 σοροί, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 15 νεκρούς.

    limeniko xios 4 2 2026 2

    Οι έρευνες στο σημείο παραμένουν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

    Δείτε βίντεο από τις έρευνες του Λιμενικού στο σημείο της τραγωδίας:

    @lawandordergrΒίντεο ντοκουμέντο από τις έρευνες του Λιμενικού στο σημείο της τραγωδίας με τους διακινητές μεταναστών στη Χίο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το σκάφος των διακινητών τους χτύπησε, ανετράπη και στη συνέχεια βυθίστηκε ‼️♬ πρωτότυπος ήχος – Lawandorder.gr

    Χίος: Η ανακοίνωση του Λιμενικού

    Τις βραδινές ώρες χθες, ένα φουσκωτό περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα φουσκωτό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ανατολικές ακτές της Χίου, στη θαλάσσια περιοχή Μυρσινιδίου.

    Ο χειριστής του Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του ΠΛΣ, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση του Τ/Χ στην πλάγια δεξιά πλευρά του ΠΛΣ. Από την σφοδρότητα της πρόσκρουσης, το Τ/Χ ανετράπη και βυθίστηκε, με αποτέλεσμα την πτώση όλων των επιβαινόντων του στη θάλασσα.

    Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε άμεσα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερα (04) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και ένα ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες ιδιώτες δύτες. Από αέρος επιχείρησαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Συνολικά είκοσι πέντε (25) αλλοδαποί (7 άντρες, 7 γυναίκες και 11 ανήλικοι) περισυλλέχθηκαν από ένα Π.Λ.Σ. τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, από όπου διακομίστηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο. Στη συνέχεια, μία γυναίκα εξ αυτών, κατέληξε. Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν επίσης δύο μέλη του πληρώματος του ΠΛΣ (1 άντρας και 1 γυναίκα).

    Ο άνδρας λιμενικός ήδη έχει πάρει εξιτήριο και η γυναίκα παραμένει νοσηλευόμενη για περαιτέρω εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, από δύο ΠΛΣ εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν συνολικά 14 σοροί (11 αντρών και 3 γυναικών).

    Οι σοροί μεταφέρθηκαν με τα ΠΛΣ στο λιμάνι και ακολούθως στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Συνολικά οι σοροί είναι δεκαπέντε (15). Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

    Οι έρευνες προς εντοπισμό πιθανόν αγνοουμένων αλλοδαπών συνεχίζονται με πέντε (05) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) ενώ απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου. Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό του φουσκωτού περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr, όπου διακρίνεται το σημείο πρόσκρουσης στη δεξιά πλευρά.

    Χίος: Η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για το περιστατικό

    Νωρίτερα σήμερα (4/2), ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, εξέδωσε ανακοίνωση για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς στη Χίο.

    «Πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου Χίου. Τιτάνια, συγκινητική η προσπάθεια που κατέβαλαν χθες βράδυ και συνεχίζουν ακόμη. Πρωτόγνωρη η προσέλευση μεταναστών με τραύματα.

    Πολλά μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες. Το προσωπικό αγόγγυστα εκεί. Προσήλθε αυτοβούλως από τα σπίτια του να συνδράμει. Γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό. Προσέφεραν κουβέρτες, φαγητό, ζεστά ροφήματα και κυρίως περίθαλψη. Τραγωδία. Δύο γυναίκες έγκυες έχασαν τα παιδάκια που κυοφορούσαν. Γυναίκες που αιμορραγούσαν έψαχναν παιδιά και συζύγους. Μεταξύ των τραυματιών και δύο Λιμενικοί.

    Οι λιμενικοί μας περιέγραψαν τα αίτια της τραγωδίας. Δεν υπήρξαν πυροβολισμοί. Προσπάθησαν στη θαλάσσια περιοχή Οινουσσών να εκτρέψουν την πορεία του δουλεμπορικού σκάφους προκειμένου να αλλάξει πορεία όπως ορίζει το πρωτόκολλο και έχουν πράξει πολλές φορές.

    Το δουλεμπορικό σκάφος τους εμβόλισε με αποτέλεσμα πολλούς τραυματίες και νεκρούς. Τραγικός απολογισμός. 15 νεκροί μετανάστες εκ των οποίων η μία κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

    Βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου που διαθέτει δύο θέσεις. Αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα. Από τους μετανάστες νοσηλεύονται 14 ενήλικες και 12 μικρά παιδιά εκτός κινδύνου.

    Οι δύο λιμενικοί τραυματίες ήδη ο άνδρας καλά πήγε σπίτι του και η γυναίκα νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική εκτός κινδύνου Πολλά μπράβο στους συναδέλφους. Επαγγελματίες και άνθρωποι.

    Μιχάλης Γιαννάκος».



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ