Με επετειακό χαρακτήρα και έντονο συμβολισμό ιστορικής μνήμης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής (ΕΑΥΝΑΑ) παρουσίασε το ημερολόγιό της για το 2026, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου, τιμώντας τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και αναδεικνύοντας διαχρονικές αξίες αυτοθυσίας, πίστης και εθνικής προσφοράς.
Η ανακοίνωση της ΕΑΥΝΑΑ
«Με ιδιαίτερη συγκίνηση, εθνική υπερηφάνεια και βαθιά ευγνωμοσύνη προς την Ιστορία και τους Ήρωες του Έθνους μας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για δωδέκατη (12η) συνεχόμενη χρονιά, διένειμε το ημερολόγιό της σε όλες τις Υπηρεσίες που ανήκουν στην εδαφική της αρμοδιότητα.
Πρόκειται για ένα επετειακό ημερολόγιο για το έτος 2026, με θέμα: «Μεσολόγγι 1826–2026 – Δύο Αιώνες Δόξας και Θυσίας» και το διαχρονικό μήνυμα: «Η θυσία τους, το φως του μέλλοντός μας». Το ημερολόγιο αυτό δεν αποτελεί απλώς ένα έντυπο της καθημερινότητας,
αλλά ένα ζωντανό μνημείο μνήμης και τιμής προς τους Ελεύθερους Πολιορκημένους και όλους τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης, που με πίστη στον Θεό, αγάπη για την Πατρίδα και αυταπάρνηση, έγραψαν με αίμα τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας.
Ξεχωριστή θέση στο ημερολόγιο κατέχουν τα συγκλονιστικά έργα του διακεκριμένου γλύπτη Ευάγγελου Τύμπα, ο οποίος με υψηλό αίσθημα προσφοράς και ανιδιοτέλεια παραχώρησε αφιλοκερδώς τις δημιουργίες του στην Ένωσή μας.
Τα έργα του, βαθιά εμποτισμένα με ελληνικότητα, μνήμη και πνευματικότητα, αποτυπώνουν με σεβασμό τις μορφές των Ηρώων και το μεγαλείο της θυσίας τους, αποτελώντας διαχρονική παρακαταθήκη πολιτισμού και εθνικής συνείδησης για τις επόμενες γενιές.
Η έκδοση του ημερολογίου πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη στήριξη και συνεργασία σημαντικών φορέων που υπηρετούν τον πολιτισμό, την ιστορία, την πίστη και την προσφορά στον συνάνθρωπο, όπως το Σωματείο AMARYLLIS 421 – Daughters of Penelope AHEPA, η UNESCO Νοτίων Προαστίων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Αθλητικού Συλλόγου Δρομέων Αιτωλικού, αποδεικνύοντας πως όταν η κοινωνία ενώνεται γύρω από τις αξίες της Ιστορίας και του Πολιτισμού, γεννιούνται έργα με βαθιά πνευματική σημασία.

Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου αναδεικνύεται το μήνυμα της αυτοθυσίας, της πίστης και της ελευθερίας — αξίες που αποτελούν πυξίδα και για τη σύγχρονη αποστολή του Έλληνα Αστυνομικού, ο οποίος καθημερινά στέκεται δίπλα στον πολίτη με ήθος, ευθύνη και αυταπάρνηση, συνεχίζοντας την παράδοση προσφοράς και προστασίας της κοινωνίας.
Η Ένωσή μας καλεί όλους τους συναδέλφους, τους φίλους και τους πολίτες να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια, κρατώντας στα χέρια τους ένα ημερολόγιο που δεν μετρά απλώς τις ημέρες, αλλά θυμίζει σε όλους μας το τίμημα της Ελευθερίας και το χρέος της διατήρησης της ιστορικής μνήμης.
Ας αποτελέσει το ημερολόγιο του 2026 πηγή έμπνευσης, πνευματικής δύναμης και εθνικής υπερηφάνειας για κάθε ελληνική οικογένεια.
Ας κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της θυσίας των Ηρώων του Μεσολογγίου και ας συνεχίσουμε να πορευόμαστε με πίστη, ενότητα και αγάπη προς την Πατρίδα και τον συνάνθρωπο.
Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη στήριξη την Πρόεδρο των «ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΩΝ – DoP – AHEPA» κα Ειρήνη ΞΑΚΟΥΣΤΗ, την Πρόεδρο για την «UNESCO Νοτίων Προαστίων» κα Σούλα ΞΕΝΟΥ ΚΟΚΟΛΕΤΣΟΥ, την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φίλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κα Ελευθερία ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Δρομέων Αιτωλικού κ Μάκη ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ.
Τιμή στους Ήρωες της Εξόδου. Τιμή στην Ελλάδα.»