Ηλεία: Βυτιοφόρο που μετέφερε υγρά καύσιμα κατέληξε σε χαντάκι – Δημιουργήθηκε ζώνη ασφαλείας (βίντεο)

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης κοντά στο χωριό Μπόρσι Ηλείας, όταν βυτιοφόρο που μετέφερε υγρά καύσιμα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στο πρανές, αριστερά του δρόμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ilialive.gr, ο οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα, ενώ στο σημείο καταγράφηκε διαρροή καυσίμων, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των Αρχών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για προληπτικούς λόγους δημιουργήθηκε ζώνη αποκλεισμού σε ακτίνα 500 μέτρων, υπό τον φόβο ανάφλεξης.

Το βυτιοφόρο μετέφερε βενζίνη και πετρέλαιο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό τον διοικητή των υπηρεσιών του νομού Αρχιπύραρχο Αργύρη Φαλίδα και τον διοικητή της Π.Υ. Λεχαινών Αντιπύραρχο Θεόδωρο Λεβέντη, να επιχειρούν στο σημείο χρησιμοποιώντας ειδικό αφρό για τον περιορισμό του κινδύνου φωτιάς.

Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε έχοντας υποστεί σοκ και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Καθοριστική, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η παρέμβαση πυροσβέστη εκτός υπηρεσίας που διαμένει στην περιοχή και έσπευσε πρώτος στο σημείο.

Ο ίδιος προσέγγισε τον οδηγό, ο οποίος μέσα στην καμπίνα του τράκτορα και σε κατάσταση σοκ προσπαθούσε να θέσει ξανά σε λειτουργία το όχημα.

Τον ηρέμησε, κάλεσε άμεσα σε βοήθεια και παρείχε σωστές πληροφορίες στις Αρχές, συμβάλλοντας στην αποτροπή σοβαρότερων συνεπειών.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., απέκλεισαν άμεσα την περιοχή και δημιούργησαν ζώνη ασφαλείας, ενώ ο κίνδυνος ανάφλεξης από τη διαρροή καυσίμων περιορίστηκε.

Στο σημείο αναμένεται δεύτερο βυτιοφόρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί μετάγγιση των καυσίμων και στη συνέχεια να απομακρυνθεί το όχημα με τη συνδρομή οδικής βοήθειας.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ