Στην τελική φάση των προετοιμασιών για την ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα της βρίσκεται η Μαρία Καρυστιανού, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.
Παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που έχει λάβει το εγχείρημα, οι βασικές λεπτομέρειες γύρω από το νέο κόμμα παραμένουν μέχρι στιγμής κρυφές.
Η ιδρυτική διακήρυξη, όπως και το όνομα του πολιτικού σχηματισμού, δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, καθώς η Μαρία Καρυστιανού φαίνεται να επιλέγει να κρατήσει χαμηλούς τόνους έως την επίσημη παρουσίαση.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται όχι μόνο στην ίδια, αλλά και στα πρόσωπα που τη συνοδεύουν και φέρονται να συμμετέχουν ενεργά στη συγκρότηση της νέας πολιτικής κίνησης.
Μαρία Καρυστιανού: Τα πρόσωπα-κλειδιά του νέου κόμματος
Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός, γνωστός από τη μακρόχρονη παρουσία του ως ανταποκριτής στη Μόσχα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στον τομέα της επικοινωνίας του νέου φορέα, ενώ βρίσκεται στο πλευρό της Μαρίας Καρυστιανού από την πρώτη στιγμή, συμμετέχοντας και στις πρόσφατες νομικές της κινήσεις.
Στο εγχείρημα φέρεται να συμμετέχει επίσης και ο Σταύρος Σιουρδάκης, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Αγίας Πετρούπολης.
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του κατά το παρελθόν σχετικά με τις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και οι φιλορωσικές αναφορές του, έχουν ήδη προκαλέσει πολιτικές συζητήσεις.
Παρουσία καταγράφεται και από τον ηθοποιό Νίκο Ζιάγκο, γνωστό από τη συμμετοχή του στον ελληνικό κινηματογράφο κυρίως τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.
Ο ίδιος έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο της επικαιρότητας εξαιτίας δηλώσεων και τοποθετήσεών του που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.
Στην ομάδα των προσώπων που εμφανίζονται να στηρίζουν την κίνηση περιλαμβάνεται ακόμη ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, ο οποίος είχε πολιτευτεί το 2019 με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο κ. Γεωργόπουλος έχει κατά καιρούς προκαλέσει αίσθηση μέσα από το προσωπικό του κανάλι στο YouTube, όπου έχει εκφράσει απόψεις με σκεπτικισμό απέναντι στα εμβόλια αλλά και στις νέες ταυτότητες.
Μαρία Καρυστιανού: Τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκη για το νέο κόμμα
Καθώς πλησιάζει η ημέρα της επίσημης παρουσίασης, όλα τα βλέμματα στρέφονται στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί το πολιτικό πλαίσιο της νέας κίνησης, αλλά και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον νέο κομματικό σχηματισμό.
Σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μαρία Καρυστιανού αναφέρθηκε στο νέο εγχείρημα, κάνοντας λόγο για διαρκώς αυξανόμενη στήριξη από τον κόσμο.
«Καθημερινά γινόμαστε όλο και περισσότεροι κι αυτό τους τρομάζει πολύ και δεν μπορούν να μας αναχαιτήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως σημειώνει, «Έτσι μηχανεύονται πολλά και κάνουν ακόμα περισσότερα. Αλλά δεν πρόκειται να μας αναχαιτίσουν ούτε να σταματήσουν τον αγώνα μας».
— Maria Karystianou (@mkaristianou) May 20, 2026
Παράλληλα, υποστήριξε ότι υπάρχουν προσπάθειες υπονόμευσης της πρωτοβουλίας της, λέγοντας πως: «Γνωρίζουμε ότι δίπλα μας θα βρεθούν άνθρωποι φυτευτοί και κακοπροαίρετοι με σκοπό να αμαυρώσουν την καθαρή και ενωτική εικόνα του κινήματος, αλλά δεν θα τα καταφέρουν».
Η ίδια απηύθυνε και δημόσιο κάλεσμα για την εκδήλωση της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.
«Έτσι λοιπόν με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλώ αύριο Πέμπτη στις 18:30 στον κινηματογράφο “Ολύμπιον” στην πλατεία Αριστοτέλους στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη να γίνουμε όλοι μια αγκαλιά και να δώσουμε όλοι το πιο δυνατό μηνυμα πραγματικής ελπίδας για μια νέα αρχή», αναφέρει στο μήνυμά της.

