Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου, καθώς και τα προβλήματα που καταγράφονται στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.
Σύμφωνα με την Ένωση, ο υπουργός δήλωσε ενήμερος για τα περισσότερα από τα θέματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε να εξετάσει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης
«Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Αλεξανδρούπολη, αντιπροσωπεία της Ένωσής μας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον κ. Υπουργό, κατά την οποία τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
Αρχικά, εκφράσαμε στον κ. Υπουργό τις θερμές ευχαριστίες της Ένωσής μας για την ικανοποίηση των διαχρονικών αιτημάτων μας σχετικά με την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης μέσω των τακτικών μεταθέσεων.
Ο φετινός αριθμός συναδέλφων που μετατίθενται στη Διεύθυνσή μας είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών, γεγονός που συμβάλλει ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας.
Παράλληλα, τον ευχαριστήσαμε για την σημαντική ενίσχυση των υπηρεσιών που παρουσιάζουν αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση μέσω αποσπάσεων προσωπικού, καθώς και για την ένταξή τους στις υπηρεσίες αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια, θέσαμε τον έντονο προβληματισμό μας σχετικά με την καθυστέρηση της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης, ενός έργου ζωτικής σημασίας για την περιοχή και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην ανάγκη επαναλειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, με την επιστροφή των αποσπασμένων ιατρών που υπηρετούν εκτός Διεύθυνσης ή εναλλακτικά, στη στελέχωσή του με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.
Αναδείξαμε τη σπουδαιότητα της υγειονομικής περίθαλψης των αστυνομικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης προς το προσωπικό.
Επιπλέον, έγινε εκτενής συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, όπου καταγράφονται πολύωρες καθυστερήσεις λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας.
Ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι είναι πλήρως ενήμερος για το ζήτημα και παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Τέλος, επανακαταθέσαμε το πάγιο αίτημα της Ένωσής μας για την ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων εντός των ορίων εδαφικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη στελέχωσής του μέσω έκτακτων μεταθέσεων, καθώς πρόκειται για νεοϊδρυθείσα υπηρεσία.
Από την πλευρά του, ο κ. Υπουργός επέδειξε γνώση των περισσότερων ζητημάτων που του τέθηκαν.
Αναφορικά με το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, μας ενημέρωσε ότι το έργο βρίσκεται σε τελικό στάδιο ωρίμανσης και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα.
Όσον αφορά το Περιφερειακό Ιατρείο και την ίδρυση του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, κατανόησε πλήρως την αναγκαιότητα ενίσχυσης και στελέχωσής τους, διαβεβαιώνοντάς μας ότι θα εξετάσει τα θέματα διεξοδικά και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση θετικών λύσεων.
Η Ένωσή μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των ανωτέρω ζητημάτων και να διεκδικεί με συνέπεια και υπευθυνότητα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της καθημερινότητας των συναδέλφων μας, προς όφελος τόσο του προσωπικού όσο και της ασφάλειας των πολιτών.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΠΕΖΙΚΙΔΗΣ Παναγιώτης ΛΙΤΣΚΑΣ Νικόλαος»

