Απάντηση στις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στα σχόλια που αναπτύχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το κόστος της νέας εφαρμογής σύγκρισης τιμών «PosoKanei», δίνει η Νέα Δημοκρατία μέσω του Παρατηρητηρίου Fake News.
Σε σχετική ανακοίνωση, το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι αμέσως μετά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας ξεκίνησε η διακίνηση ανακριβών πληροφοριών για το ύψος της δαπάνης που απαιτήθηκε για την υλοποίησή της.
Όπως επισημαίνεται, «με το που παρουσιάστηκε η νέα πλατφόρμα ξεκίνησε η διασπορά fake news στα social media σχετικά με το κόστος της. Τα νούμερα που γράφονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Σύμφωνα με τη ΝΔ, η πλατφόρμα posoKanei.gov.gr αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου «CRMS-Ενιαία Πλατφόρμα για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και την αρμόδια Αρχή Εποπτείας της Αγοράς.
Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», ενώ γίνεται αναφορά και στον συνολικό προϋπολογισμό της δράσης.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «Η δράση υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0, έχει ανώτατο προϋπολογισμό 370.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και καλύπτει την ανάπτυξη της πλατφόρμας και της mobile εφαρμογής, καθώς και την υποστήριξή της για διάστημα 15 μηνών».
Με την παρέμβασή της αυτή, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να απαντήσει στα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις που αμφισβητούν το κόστος της εφαρμογής, υποστηρίζοντας ότι τα ποσά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά στοιχεία του έργου.

