Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τις μνήμες να παραμένουν ζωντανές και τη συγκίνηση να είναι έντονη στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 104 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018.
Συγγενείς των θυμάτων, κάτοικοι της περιοχής, επιζώντες της τραγωδίας έδωσαν το «παρών» στις τελετές, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα.
Η αρχή των εκδηλώσεων έγινε στις 19:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στο Νέο Βουτζά, εκεί όπου βρίσκεται το Μνημείο των Θυμάτων, με την τέλεση τρισάγιου και το προσκλητήριο των νεκρών.
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ξεκίνησαν να βαδίζουν μαζί, ακολουθώντας νοερά «τον δρόμο της φωτιάς» με κατεύθυνση προς το Μάτι.
Στην Αργυρά Ακτή, άφησαν 104 φωτεινά φαναράκια να ταξιδέψουν στα νερά της θάλασσας, φωτίζοντας το σκοτάδι στη μνήμη των 104 ανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους.
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, οι παρευρισκόμενοι απέτισαν φόρο τιμής στις αθώες ψυχές που έφυγαν από τη ζωή και φώναξαν «Αθάνατοι», τιμώντας τη μνήμη τους.

