Τραγική κατάληξη φαίνεται πως είχε η σύγκρουση των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων τύπου Bell, που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης στη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Ψάθας.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν ο Δανός κυβερνήτης και ο Έλληνας συντονιστής του δεύτερου ελικοπτέρου που ενεπλάκη στο δυστύχημα.
Τα δύο ελικόπτερα ήταν μισθωμένα από το Πυροσβεστικό Σώμα για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου και είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Ψάθας.
Σε κάθε ελικόπτερο επέβαιναν δύο άτομα.
Μετά τη σύγκρουση σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες Αρχές και αναπτύχθηκε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
«Κατά τη διάρκεια δασοπυρόσβεσης στην περιοχή της Ψαθάς Αττικής, συγκρούστηκαν δύο μισθωμένα ελικόπτερα τύπου BELL, τα οποία επιχειρούσαν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς της Αττικο-Βοιωτίας.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις έρευνας και διάσωσης, του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίες ολοκλήρωσαν τον εντοπισμό και την περισυλλογή όλων των μελών των πληρωμάτων.
Τον συντονισμό έκανε από το πεδίο των επιχειρήσεων, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.
Στα δύο ελικόπτερα επέβαιναν συνολικά τέσσερις (4) άνδρες, εκ των οποίων δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι. Δύο (2) από τους επιβαίνοντες εντοπίστηκαν σώοι, ενώ δύο (2) ακόμη ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β.
Στις έρευνες συμμετείχαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν ήδη στην ευρύτερη περιοχή της Ψαθάς για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς.
Τα δύο ελικόπτερα είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.»

