Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (26/8) σε οικισμούς Ρομά του Ασπροπύργου, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.
Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής της Γ.Α.Δ.Α., με τη συμμετοχή αστυνομικών από διαφορετικές υπηρεσίες και ειδικές μονάδες.
Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Για τις ανάγκες της δράσης χρησιμοποιήθηκε και μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).
Ασπρόπυργος: Συνελήφθησαν 15 άτομα
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για διαφορετικά αδικήματα.
Οι συλλήψεις αφορούσαν, κατά περίπτωση, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, παραβάσεις της νομοθεσίας περί υπαίθριου και πλανόδιου εμπορίου, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., μεταξύ άλλων για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης και μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν επίσης στην αφαίρεση δύο αδειών κυκλοφορίας και δύο αδειών ικανότητας οδήγησης.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σειρά αντικειμένων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 19 ηλιακά πάνελ, μία γεννήτρια, έναν ηλεκτροσυγκολλητή και 11 ηλεκτρικά εργαλεία.
Παράλληλα, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για παραβάσεις που αφορούν τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Ασπρόπυργος: Αποξηλώθηκαν 1.860 μέτρα καλωδίων για ρευματοκλοπές
Στην επιχείρηση συμμετείχε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο προχώρησε στην αποξήλωση καλωδίων συνολικού μήκους 1.860 μέτρων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για ρευματοκλοπές.
Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν επιπλέον δύο περιπτώσεις κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας από κατοικίες.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

