Κυκλοφοριακά προβλήματα καταγράφηκαν από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης σε αρκετές περιοχές της Αττικής, καθώς πτώση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος έθεσε εκτός λειτουργίας πολλούς φωτεινούς σηματοδότες.
Τα προβλήματα άρχισαν λίγο μετά τις 17:00, προκαλώντας δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες και διασταυρώσεις, καθώς οι σηματοδότες σταμάτησαν προσωρινά να λειτουργούν.
Λίγη ώρα αργότερα, η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται, με τα προβλήματα να περιορίζονται και την κυκλοφορία να επανέρχεται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς.
Η διακοπή στη λειτουργία των σηματοδοτών αποδίδεται, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία στην πτώση της τάσης του ηλεκτρικού δικτύου.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: Λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στην ηλεκτροδότηση και είχε ως συνέπεια να τεθούν εκτός λειτουργίας φωτεινοί σηματοδότες σε σειρά οδικών κόμβων, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές των βορείων προαστίων, παρατηρούνται κατά τόπους δυσχέρειες στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και τη διασφάλιση της ασφαλούς και κατά το δυνατόν ομαλής μετακίνησης των πολιτών, από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν διατεθεί άμεσα αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε κομβικά σημεία και βασικούς οδικούς άξονες.
Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την επαναφορά της φωτεινής σηματοδότησης σε κανονική λειτουργία.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή κατά την προσέγγιση διασταυρώσεων, να μειώνουν ταχύτητα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

