Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι δύο άνδρες που βρέθηκαν με βαρύ οπλισμό – Τα όπλα προορίζονταν για τουρκική εγκληματική ομάδα

Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, οι δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη για κατοχή βαρέος οπλισμού, ο οποίος εκτιμάται ότι προοριζόταν για μέλη τουρκικού εγκληματικού δικτύου.

Πρόκειται για έναν 36χρονο υπήκοο Τουρκίας και έναν 30χρονο Έλληνα, οι οποίοι εντοπίστηκαν από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένη οπλοκατοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Στη δικογραφία έχει συμπεριληφθεί και ένας 49χρονος τουρκικής καταγωγής, ο οποίος κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Σε βάρος του εκκρεμεί ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων από τις τουρκικές Αρχές, καθώς έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για υπόθεση απάτης.

Οι δύο συγκατηγορούμενοί του συνελήφθησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στις Συκιές, την ώρα που έβγαιναν από ισόγεια αποθήκη καταστήματος κρατώντας ένα χαρτοκιβώτιο και μία σακούλα. Κατά την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πολεμικό τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή, ένα υποπολυβόλο τύπου Uzi, γεμιστήρες, διόπτρα και φυσίγγια.

Απολογούμενοι, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται. Ο 36χρονος Τούρκος, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο 49χρονος κρατούμενος τον εξανάγκασε, με απειλές κατά της οικογένειάς του, να αναλάβει τη φύλαξη του οπλισμού.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, αναζητώντας χώρο για να κρύψει τα όπλα απευθύνθηκε στον 30χρονο Έλληνα, τον οποίο γνώριζε από την περίοδο που εργάζονταν μαζί σε οικοδομικές εργασίες.

Ο 30χρονος, από την πλευρά του, φέρεται να δήλωσε ότι αγνοούσε το περιεχόμενο των συσκευασιών που τοποθετήθηκαν στην αποθήκη του και πως δέχθηκε να βοηθήσει τον 36χρονο χωρίς να γνωρίζει ότι μετέφερε όπλα.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους, επιβάλλοντας απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ