Σε πλήρη ομολογία προχώρησε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο 27χρονος για τη νέα γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα.
Ο ίδιος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 25χρονη πρώην σύντροφό του στον ποδηλατόδρομο της περιοχής και πλέον νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
Νεότερα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας ενισχύουν το ενδεχόμενο το έγκλημα να ήταν προσχεδιασμένο.
Ειδικότερα, ο 27χρονος φέρεται να ταξίδεψε στην Ηγουμενίτσα έχοντας μαζί του έναν σουγιά, γεγονός που δείχνει ότι ήταν ήδη οπλισμένος πριν συναντήσει την 25χρονη.
Το εύρημα αυτό αποδυναμώνει τους ισχυρισμούς περί στιγμιαίας αντίδρασης ή «θολώματος» κατά τη διάρκεια καβγά.
Ηγουμενίτσα: Το χρονικό της τραγωδίας και το σενάριο που κατέρρευσε
Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε κιόσκι του ποδηλατόδρομου της Ηγουμενίτσας.
Αρχικά, ο δράστης επιχείρησε να παραπλανήσει τις Αρχές, καλώντας την Άμεση Δράση, την ίδια ώρα που ένας πολίτης εντόπιζε τη νεκρή κοπέλα, και υποστηρίζοντας ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από αγνώστους κουκουλοφόρους.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν αμέσως σοβαρές αντιφάσεις στις καταθέσεις του.
Πιεζόμενος από τα στοιχεία, ο 27χρονος κατέρρευσε και ομολόγησε, ισχυριζόμενος πως προηγήθηκε διαπληκτισμός:
«Τσακωθήκαμε και θόλωσα», φέρεται να κατέθεσε, ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε πετάξει το μαχαίρι.
Ηγουμενίτσα: Iατροδικαστικά ευρήματα και απόπειρα αυτοχειρίας
Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αποτυπώνουν την αγριότητα της επίθεσης. Η 25χρονη έφερε πολλαπλές μαχαιριές σε όλο της το σώμα, τον θώρακα και τη ράχη, δύο βαθιά τραύματα στον τράχηλο και ένα στο πόδι.
Μετά την πράξη του, ο δράστης φέρεται να επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο ιατροδικαστής εντόπισε πολλαπλά αυτοπροκληθέντα τραύματα στο αριστερό τμήμα του θώρακά του, κοντά στην καρδιά, καθώς και βαθύ τραύμα στον αριστερό πνεύμονα.
Σε βάρος του 27χρονου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

