Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ανάδοχος εταιρεία υπέγραψαν τη σύμβαση για την ανακατασκευή και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης.
Την είδηση έκανε γνωστή ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Τσιλιγγίρης.
Με την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων κατασκευαστικών εργασιών, η Σχολή αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά τις υποδομές της, αποκτώντας τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 80 επιπλέον σπουδαστών.
Έτσι, από την εκπαιδευτική χρονιά 2027, η συνολική της δυναμικότητα θα ανέλθει σε έως και 230 σπουδαστές.
Όπως επισημαίνει ο κυβερνητικός βουλευτής, η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής δομής. Παράλληλα, επιβεβαιώνει στην πράξη ότι η Ξάνθη παραμένει στο επίκεντρο του σχεδιασμού για την ενδυνάμωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Θράκης.

