Σε πολλαπλές κακώσεις του θώρακα και της σπονδυλικής στήλης αποδίδεται, σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της 51χρονης γυναίκας που είχε μεταβεί σε κέντρο αιμοκάθαρσης στη Χαλκιδική και έχασε τη ζωή της.
Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το thestival.gr, το απόγευμα της Τρίτης (13/10) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, με τα αρχικά αποτελέσματα να προσθέτουν νέα δεδομένα στην έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξε η γυναίκα.
Τα ευρήματα αναμένεται να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του περιστατικού και τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της 51χρονης.
Το χρονικό του περιστατικού
Η υπόθεση ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/10), όταν η γυναίκα παρουσίασε αιφνίδιο πρόβλημα υγείας σε κέντρο αιμοκάθαρσης στη Χαλκιδική.
Περίπου στις 16:15, η Άμεση Δράση ενημερώθηκε από το κέντρο για την κατάσταση της 51χρονης, η οποία χαρακτηρίστηκε ως αιφνιδίως παθούσα.
Στη συνέχεια, ασθενοφόρο παρέλαβε τη γυναίκα και τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Το ιατρικό ιστορικό της 51χρονης
Από την προανάκριση προέκυψε ότι η γυναίκα αντιμετώπιζε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, καθώς και χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας της ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή, ενώ υποβαλλόταν τακτικά σε αιμοκάθαρση, πραγματοποιώντας τρεις συνεδρίες κάθε εβδομάδα.
Η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης να αποτελούν βασικό στοιχείο για την αποσαφήνιση της υπόθεσης.

