Νέα πρόκληση Τουρκίας: Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη κανενός - Μετά τον Πορθητή, έρχεται το γεωτρύπανο Γιαβούζ

ΑΜΥΝΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα πρόκληση Τουρκίας: Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη κανενός – Μετά τον Πορθητή, έρχεται το γεωτρύπανο Γιαβούζ

Newsroom - 4 μήνες πριν Last updated -4 μήνες πριν
Νέα πρόκληση Τουρκίας: Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη κανενός – Μετά τον Πορθητή, έρχεται το γεωτρύπανο Γιαβούζ

«Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ σε συνέντευξή του στο CNN Turk. Ο ίδιος συνεχίζοντας τις προκλήσεις ανέφερε ότι μετά την αποστολή του γεωτρύπανου Πορθητή στην ανατολική Μεσόγειο αυτές τις μέρες θα σταλεί και το γεωτρύπανο Γιαβούζ. Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα: «Ξεκινήσαμε τη δική μας […]

«Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ σε συνέντευξή του στο CNN Turk.

Ο ίδιος συνεχίζοντας τις προκλήσεις ανέφερε ότι μετά την αποστολή του γεωτρύπανου Πορθητή στην ανατολική Μεσόγειο αυτές τις μέρες θα σταλεί και το γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα: «Ξεκινήσαμε τη δική μας διαδικασία γεωτρήσεων με δικά μας πλοία, δικούς μας μηχανικούς, δικούς μας ειδικούς, με ομάδα αποτελεσματικών ανθρώπων μας. Και η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός. Έχουμε χωρικά ύδατα εκεί. Έχει και η ‘τδβκ’ χωρικά ύδατα, υπάρχει ένα ‘κράτος’ εκεί. Η Τουρκία έχει επιδείξει ισχυρή βούληση για την βόρειο Κύπρο. Πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα στα δικά μας χωρικά ύδατα μέχρι τέλους. Ο Πορθητής μας έχει κινητοποιηθεί, αυτές τις μέρες θα κινητοποιηθεί και το γεωτρύπανο μας Γιαβούζ».

Στην ίδια συνέντευξη ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ακόμη: «Βασιζόμενος σε επιστημονικά δεδομένα το λέω πολύ καθαρά, στην Τουρκία του 2020 θα ακούσουμε πολύ ευχάριστα νέα στο θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ειδικά στις έρευνες σε θάλασσα και ξηρά. Θέλω αυτό να το γνωρίζουν τα 82 εκατομμύρια πολίτες μας. Η Τουρκία έκανε πολύ σωστά βήματα, γιατί ενοχλείστε; {…} Η ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία. Είναι απαράδεκτο να μας κάνουν υποδείξεις», ανέφερε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

 

ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ