Ιρανός καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 10 ετών ως κατάσκοπος των Βρετανών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιρανός καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 10 ετών ως κατάσκοπος των Βρετανών

Newsroom - 4 μήνες πριν Last updated -4 μήνες πριν
Ιρανός καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 10 ετών ως κατάσκοπος των Βρετανών

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως καταδίκασε Ιρανό υπήκοο σε κάθειρξη 10 ετών για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της Βρετανίας.Η απόφαση ανακοινώθηκε, ενώ η ένταση αυξάνεται ανάμεσα στην Τεχεράνη και μερικές δυτικές χώρες αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα και το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν. «Ένας Ιρανός που ήταν υπεύθυνος του γραφείου ‘Ιράν’ στον βρετανικό πολιτιστικό οργανισμό, […]

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως καταδίκασε Ιρανό υπήκοο σε κάθειρξη 10 ετών για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της Βρετανίας.Η απόφαση ανακοινώθηκε, ενώ η ένταση αυξάνεται ανάμεσα στην Τεχεράνη και μερικές δυτικές χώρες αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα και το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Ένας Ιρανός που ήταν υπεύθυνος του γραφείου ‘Ιράν’ στον βρετανικό πολιτιστικό οργανισμό, που φέρει την ονομασία Βρετανικό Συμβούλιο, συνεργάσθηκε με την υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας … καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 10 ετών έπειτα από σαφή ομολογία», δήλωσε πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί, εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής.

Ο Εσμαϊλί πρόσθεσε πως το πρόσωπο που καταδικάσθηκε ήταν αρμόδιο για προγράμματα «πολιτιστικής διείσδυσης» στο Ιράν. Δεν κατονόμασε το εν λόγω πρόσωπο και δεν διευκρίνισε αν έχει βρετανική υπηκοότητα.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο. Το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) είναι η βρετανική πολιτιστική υπηρεσία στο εξωτερικό.

Οι συλλήψεις Ιρανών που κατηγορούνται για κατασκοπεία έχουν αυξηθεί αφότου ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε πέρυσι ότι υπήρξε «διείσδυση» δυτικών πρακτόρων στο Ιράν.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΙΡΑΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ