Οι αγρότες του μπλόκου Προμαχώνα αποφάσισαν την Παρασκευή (12/12) τον αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού για οχτώ ώρες, από τις 12:00 έως τις 20:00, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αποκλειστικά για τα φορτηγά.
Τη στήριξη τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν συνταξιούχοι και φοιτητές που βρέθηκαν στον μεθοριακό σταθμό.
Φοιτητές και φοιτήτριες από όλη την Ελλάδα με περισσότερα από 100 λεωφορεία έφτασαν σήμερα στον Προμαχώνα με προορισμό το Μπάνσκο, όπου πραγματοποιούνται φοιτητικά πάρτι. Οι φοιτητές μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπαν, ότι είναι στο πλευρό των αγροτών αφού πιστεύουν ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Στον Προμαχώνα βρέθηκαν και οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Νομού Σερρών.
Ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Φιλιούσης -μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών- τόνισε ότι ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και οι συνταξιούχοι είναι όχι μόνο αλληλέγγυοι αλλά και συνοδοιπόροι σε αυτόν τον αγώνα.