Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ελληνικού – Αργυρούπολης 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο από 74χρονο σε συρμό του Μετρό της Αθήνας.
Στη συνέχεια, ο δράστης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το θύμα απαίτησε χρηματικό ποσό για να του επιστρέψει το κινητό τηλέφωνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ελληνικού – Αργυρούπολης συνελήφθη, βραδινές ώρες της 10-12-2025 στο κέντρο της Αθήνας, 30χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή και βία κατά υπαλλήλων.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 10-12-2025, ο 30χρονος που επέβαινε σε συρμό Μετρό αφαίρεσε από 74χρονο επιβάτη κινητό τηλέφωνο χωρίς να γίνει αντιληπτός και διέφυγε.
Στη συνέχεια όταν ο επιβάτης διαπίστωσε την κλοπή και αναζήτησε τηλεφωνικά τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του, ο κατηγορούμενος απάντησε και απαίτησε το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ για να του επιστρέψει το κινητό τηλέφωνο.
Το θύμα ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ελληνικού – Αργυρούπολης και άμεσα αστυνομικοί εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας τον 30χρονο δράστη και τον συνέλαβαν.
Επισημαίνεται ότι κατά τη σύλληψή του, ο 30χρονος αντιστάθηκε απωθώντας τους αστυνομικούς ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο το οποίο αποδόθηκε στον 74χρονο επιβάτη.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.