18.4 C
Athens
16.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Ανοίγουν τα τηλέφωνα της Ρούλας Πισπιρίγκου για να βρουν πως προμηθεύτηκε την κεταμίνη – Τι «ψάχνει» η ανακρίτρια


    Σε νέα κρίσιμη φάση εισέρχεται πλέον η ανάκριση που διενεργεί η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

    Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση της μητέρας του παιδιού Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται ότι εκείνη δηλητηρίασε με κεταμίνη την κόρη της, η ανακρίτρια ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 33χρονης μητέρας, προκειμένου να δώσει απάντηση στο ερώτημα πως η κατηγορουμένη προμηθεύτηκε την κεταμίνη, την οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χορήγησε στο παιδί της.


    Παράλληλα, με το αίτημα για άνοιγμα των τηλεφώνων της Ρούλας Πισπιρίγκου, πληροφορίες αναφέρουν ότι από το ανακριτικό γραφείο άμεσα θα κληθούν για να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της 33χρονης, όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, εάν βέβαια δεν εμφανιστεί ο ίδιος αυτοβούλως έως τότε. Ακόμη, μαρτυρικές καταθέσεις αναμένεται να δώσουν γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη.

    «Ψάχνουν για την κεταμίνη»

    Σε ό,τι αφορά στο αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης και νυν κρατούμενης στις φυλακές Κορυδαλλού, οι ανακριτικές και οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές εκτιμούν ότι έτσι θα καταφέρουν να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα της υπόθεσης τα οποία και μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν διευκρινίστηκαν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα βρέθηκαν, κατά πληροφορίες, και κατασχέθηκαν οχτώ κινητά τηλέφωνα τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον. Σκοπός είναι να αναζητηθούν τα μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης και κάθε συνομιλία που μπορεί να είχε και να σχετίζεται με την διερευνώμενη υπόθεση θανάτου της άτυχης Τζωρτζίνας.


    Ακόμη, απαντήσεις δεν αποκλείεται να δώσουν και τα ευρήματα της έρευνας στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της 33χρονης. Το ζητούμενο είναι να ερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πράγματι η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε, μέσω Διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη με την οποία, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, δολοφόνησε το παιδί της.

    Κατά την απολογία της πάντως χθες στην ανακρίτρια η κατηγορουμένη αρνήθηκε ότι εκείνη χορήγησε κεταμίνη στη κόρη της και έριξε τις ευθύνες στους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». «Δεν θα μπορούσα να έχω εγώ την κεταμίνη» είπε κατά την απολογία της η 33χρονη και υποστήριξε πως όπως καμία «καμία μητέρα δεν θα έκανε κακό παιδί της», ούτε και εκείνη. «Είναι κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε» ανέφερε ακόμη Ρούλα Πισπιρίγκου, υποστηρίζοντας πως ότι ο θάνατός της κόρης της ενδεχομένως να οφείλεται σε λάθος των γιατρών κατά τη διάρκειά της προσπάθειάς τους να κρατήσουν στο παιδί στη ζωή. «Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική» αντέτεινε ακόμη η κατηγορουμένη με το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια και προσέθεσε: «Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ