17.5 C
Athens
16.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

Αντί να γίνει αγώνας ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα από και για το Υπουργείο μας, εμείς πανηγυρίζουμε

Επειδή κάποιοι Υπουργοί της κυβέρνησης ζήτησαν οι αυξήσεις που θα δοθούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επεκταθούν και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, θα πρέπει να πανηγυρίζουμε και να επαναπαυόμαστε…

Κατάντια!

Δεν υπάρχει όραμα, δεν υπάρχει πλάνο. Όλα στον αυτόματο. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα ούτε να στηρίξουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Όλες αυτές οι αυξήσεις, με την ακρίβεια που βιώνουμε, είναι ψίχουλα. Στο τέλος, θα μας βάλουν να απολογηθούμε στην κοινωνία για τους μελλοντικούς «υψηλούς» μισθούς.

Λίγη ντροπή δε βλάπτει.

Αντί να γίνει αγώνας ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα από και για το υπουργείο μας, βάζοντας τάξη στις πολυδάπανες αποσπάσεις και κάθε είδους άλλη σπατάλη, προκειμένου να προκύψει οικονομικό απόθεμα ώστε να δοθεί στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., εμείς πανηγυρίζουμε.


Χρειαζόμαστε άμεσα:

• Θεσμική θωράκιση των αστυνομικών, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

• Αύξηση των μισθών, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του 2025, με όραμα πενταετίας και άνω.


• Επανακατανομή του αστυνομικού προσωπικού από και προς όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. – Σύγχρονο οργανόγραμμα.

• Αποστρατεία όσων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και είναι υπεράριθμοι των οργανικών θέσεων, βάσει του βαθμού που φέρουν.

• Κατάργηση της φύλαξης «ευπαθών» στόχων από τους αστυνομικούς και επιστροφή τους στα αστυνομικά καθήκοντα.

Προσλάβετε άλλη κατηγορία «αστυνομικών», άρτια εκπαιδευμένων, για να ανοιγοκλείνουν πόρτες αυτοκινήτων επισήμων. Είστε ειδικοί σε αυτά.

Οι συνταξιούχοι και οι εν δυνάμει συνταξιούχοι του Σώματος δε χρειάζεται να μας κάνουν υποδείξεις ούτε να μας κουνάνε το δάχτυλο.

Αρκετά «σκεφτήκατε» και χειροκροτήσατε. Είστε συνυπεύθυνοι για την κατάντια στην οποία έχουμε περιέλθει.

Ασχοληθείτε με τα θέματα των συνταξιούχων και κάντε τα και εκεί όπως ξέρετε.
Αφήστε τις νέες γενιές, που έχουν όραμα και όρεξη, να χαράξουν τη δική τους πορεία.

Τέλος, επειδή είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την παροχή υπηρεσιών των ΚΙΑ και ΚΙΘ, τα οποία σώσαμε (δικό μας συμπέρασμα αυτό) με κινητοποίηση, είναι αμαρτία να μην μπορούν να τις χαρούν και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ή ακόμα και απλοί πολίτες.

Κλείνοντας, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αστυνομικούς, που με όλα αυτά τα προβλήματα στέκονται ακόμα όρθιοι και κρατάνε, όσο γίνεται, λειτουργικές τις Υπηρεσίες.

Του Πούλιου Δημητρίου

Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.



guest


0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ