14.9 C
Athens
10.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
More

    Αντιδρούν τα νοσοκομεία «Έλενα» και «Αλεξάνδρα»: «Fake news ότι έχουμε πτέρυγα εγκαταλελειμμένων μωρών»

    Τα νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» διαψεύδουν μέσα από ανακοινώσεις τους την ύπαρξη «πτέρυγας εγκαταλελειμμένων μωρών», κάνοντας λόγο για fake news.

    Πρόκειται για μια ανάρτηση που τα τελευταία χρόνια αναδημοσιεύεται στο Facebook ανά διαστήματα καλώντας σε συγκέντρωση ειδών για τα νεογνά και προκάλεσε και πάλι αναστάτωση στα νοσοκομεία έχοντας μάλιστα κοινοποιηθεί και από διάσημη Ελληνίδα ηθοποιό που έπεσε στην παγίδα.

    Η ανακοίνωση των νοσοκομείων

    «Αναφορικά με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) που αφορούν πρόσκληση για αποστολή ειδών για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται σε «πτέρυγα εγκαταλελειμμένων μωρών» του Γ.Ν.Μ. «Έλενα Ελ. Βενιζέλου» – «Αλεξάνδρα», σας γνωρίζουμε ότι στο Νοσοκομείο δεν φιλοξενούνται βρέφη πέρα από κάποιες ελάχιστες ημέρες όταν αυτό απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες κατά περίπτωση διαδικασίες.

    Η συγκεκριμένη ανάρτηση με το ίδιο ακριβώς κείμενο εμφανίζεται κατά περιόδους σε διάφορα profile στο Facebook τα τελευταία χρόνια χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ταυτοποιηθεί ο αρχικός δημιουργός του κειμένου.

    Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε «πτέρυγα εγκαταλελειμμένων μωρών» και προφανώς καμία ανάγκη συγκέντρωσης ειδών για αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι για μια φορά ακόμα να διαψεύσουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο αυτών των «fake» αναρτήσεων οι οποίες ακόμα κι αν γίνονται με καλή πρόθεση από ανυποψίαστους συμπολίτες μας δημιουργούν μια ψευδή και δυσφημιστική εικόνα για τα Νοσοκομεία μας και το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν τα Νεογνολογικά τους τμήματα και οι κοινωνικές τους υπηρεσίες.»



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ