Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (15/6) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας, με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κλοπή οχημάτων.
Η επιχείρηση πραγματοποιείται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάτων – Αρτέμιδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), στο πλαίσιο εκτέλεσης ενταλμάτων σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος των εμπλεκομένων.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών αρχών, κατά την οποία διαπιστώθηκε η φερόμενη συστηματική δράση των μελών της οργάνωσης στην αφαίρεση οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 13 άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων, καθώς και για τη συλλογή πρόσθετων στοιχείων που θα φωτίσουν το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.

