Η Κρήτη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα μεταναστευτικών αφίξεων, που μέσα σε λίγες μόλις ώρες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Λιμενικό καθώς δεν είναι λίγες και πάλι οι αφίξεις όπου για τρίτη ημέρα φαίνεται πως θα ταλαιπωρήσουν τις αρχές, επιδεινώνοντας το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, τέσσερα νέα περιστατικά βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς από τις πολύ πρωινές ώρες τέσσερις λέμβοι που μετέφεραν δεκάδες άτομα εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Γαύδου.
Η επιχείρηση διάσωσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και η μεταφορά των ανθρώπων στο Ακριτικό νησί που αναμένεται και σήμερα να «βουλιάξει» από μεταναστευτικές αφίξεις.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, 303 άτομα έχουν εντοπιστεί σήμερα Κυριακή (14/9) να πλέουν με λέμβους κοντά στην Γαύδο, με το λιμενικό να βρίσκεται επί ποδός για την μεταφορά τους στην Κρήτη, όπως αναφέρει το neakriti.