Search
Close this search box.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Να απορριφθούν τα αιτήματα Κασιδιάρη και Λαγού για αποφυλάκιση ζήτησε η εισαγγελέας

Ο Γιάννης Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πρόταση με την οποία ζήτησε την απόρριψη των αιτημάτων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους (13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας) τα οποία υπέβαλλαν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, υπέβαλλε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελέας της έδρας.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απόρριψη των αιτημάτων επικαλούμενη την πρωτόδικη απόφαση, με την οποία κρίθηκε ότι οι δυο καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, τις εν ψυχρώ επιθέσεις προς τους παθόντες καθώς και διότι πρόκειται για επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα, αδίστακτα άτομα.

Χαρακτηριστικά η εισαγγελέας ανέφερε: «Όσα θέματα ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης αφορούν την ουσία της υπόθεσης και θα αποφανθεί δικαστήριο μετά από το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση ανεπανόρθωτη βλάβη. Δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα πχ ότι ο ευρωβουλευτής Λαγός λαμβάνει μόνο το ήμισυ του μισθού, ούτε η ευγενής φιλοδοξία τους να μην τερματιστεί η πολιτικής τους καριέρα, δεν πρέπει να τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους κρατουμένους. Όσο αφορά τα προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Προτείνω την απόρριψη των αιτημάτων».

Το λόγο για να τοποθετηθεί επί της πρότασης έλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είπε: «Ζητώ αναστολή εκτέλεσης της ποινής μου διότι έχω εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της. Βλέπω ότι πολύ εύκολα δίνονται αναστολές για ειδεχθή εγκλήματα όπως έγινε με τον διευθυντή του εθνικού θεάτρου, εδώ, στην περίπτωση μου, είναι ξεκάθαρα πολιτική η απόφαση και η δίωξη. Η οικογένεια μου χτυπήθηκε όπως χτυπά η μαφία της οικογένειες αντιπάλων της. Ο αδελφός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το στρατό, επειδή η μαφία που κυβερνά την Ελλάδα, όταν δεν μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο, χτυπά την οικογένεια. Ζητώ να είμαι ελεύθερος να ασκώ τα πολιτικά μου καθήκοντα».

Για την απορριπτική εισαγγελική πρόταση τοποθετήθηκε στο ακροατήριο και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε και τα χειροκροτήματα οπαδών του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της έδρας. «Δεν μου κάνει εντύπωση η πρόταση της εισαγγελέως. Είναι δεδομένο τι θα πείτε και εσείς. Δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία. Κορόιδο είσαι Γιάννη λαγέ που ήρθες στην Ελλάδα. Ήμουν κορόιδο γιατί σεβάστηκα αυτούς που με πίστεψαν και ήθελαν να είμαι εδώ. Για τη δολοφονία ενός ατόμου από ένα άτομο μπήκαμε 48 στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος. Στη συνέχεια ο συνήγορός του Κωνσταντίνος Πλεύρης, ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας διότι όπως είπε στην απορριπτική πρότασης της αναφέρθηκε στην ιδεολογία του εντολέα του. Μάλιστα, ανέφερε πως εάν η εισαγγελέας ανακαλέσει θα αποσύρει την αίτηση εξαίρεσης. Απαντώντας η εισαγγελέας τόνισε πως δεν πρόκειται να αποσύρει ούτε λέξη από την πρόταση της. Μάλιστα, ο κ. Πλευρής αναφέρθηκε και στη Μάγδα Φύσσα, για την οποία είπε: «δεν είναι αναρχική γιατί εγώ τους σέβομαι αλλά κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι (σ.σ. κάνοντας γροθιά με το χέρι του)».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες