Δίκη Φιλιππίδη: «Επίθεση» από τον… μπατζανάκη του ηθοποιού στην πρώτη καταγγέλλουσα – «Θρασύτατη και αγενής, δεν πίστεψα τις καταγγελίες!»

Με την κατάθεση του μπατζανάκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος εργαζόταν ως συντηρητής στα θέατρα «Μουσούρη» και «Ήβη», συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό και απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κατηγορούμενου, καθώς και στην πρώτη γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό, χαρακτηρίζοντας τη «θρασύτατη και αγενή».

Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο εν λόγω μάρτυρας ανέφερε: «Δεν πίστεψα τίποτα από τις καταγγελίες. Τον πήρα τηλέφωνο να δω τι έγινε. Μου λέει ”ό,τι ακούς είναι ψέματα”. Οι σχέσεις του με τις συναδέλφους του ήταν πολύ καλές, εκτός από την περίοδο των προβών. Με όσους έχω συνεργαστεί σκηνοθέτες συμβαίνει αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουν τις φωνές. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι μεμπτό…. Με τον κατηγορούμενο έχουμε παντρευτεί δυο αδελφές. Για τις καταγγελίες άκουσα από τα μέσα, δε γνώριζα τίποτα για τέτοια πράγματα. Ήρθα γιατί άκουσα την πρώτη καταγγέλλουσα να ισχυρίζεται ότι στο χώρο που δούλευα γίνονταν τέτοια πράγματα. Το 2005 που βγήκα στη σύνταξη μου πρότεινε ο κ. Βαρδινογιάννης να πάω στο «Μουσούρη» σαν συντηρητής. Είχαμε και μια προστριβή με τον Φιλιππίδη γιατί έκανα εργασίες κι εκείνος ήθελε ησυχία. Για να μη διαρραγούν οι οικογενειακές μας σχέσεις πρότεινα να πάω στο θέατρο «Ήβη»…».

Πρόεδρος: Τι γνωρίζετε για την παρουσία της πρώτης καταγγέλλουσας στο θέατρο «Ήβη»;

Μάρτυρας: Είχα γνωρίζει στο «Μουσούρη» τη μητέρα της και κάναμε παρέα μαζί με τη γυναίκα μου. Είχα μάθει ότι έχει μια κόρη. Δεν την είχα δει ποτέ έως τότε. …Η μητέρα της μου είπε ότι θα περάσει σε δραματική σχολή.

Αναφερόμενος στο καταγγελλόμενο συμβάν του βιασμού, το 2008, ο μάρτυρας είπε στη κατάθεση του: «Τον Σεπτέμβρη είχα ανεβεί στην Αθήνα για πρόβα στην παράσταση «Κουζίνες». Εμφανίστηκε η πρώτη καταγγέλλουσα και μου λέει: «θέλω να δω τον Πέτρο». Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει: «καλά βάλε τη στο βάθος να βλέπει να καθίσει ήσυχη». Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δε μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και μπήκε μέσα».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ρώτησε τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί την άφησε να δει την πρόβα, κίνηση που δε συνηθίζει, κι εκείνος του απάντησε ότι πηγαίνει στη δραματική σχολή. «Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;» είπε σύμφωνα με το μάρτυρα ο κατηγορούμενος.

Τέλος, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του κατηγορουμένου, ο μάρτυρας τον περιέγραψε ως εργασιομανή, ευαίσθητο, τελειομανή και οξύθυμο. «Όπως είμαι κι εγώ δηλαδή για αυτό ερχόμασταν σε διαφωνίες. Με τους ηθοποιούς υπήρχαν διαφωνίες αλλά για τη σκηνοθεσία».

Πρόεδρος: Υπάρχει η δυνατότητα να ακουστεί κάτι αν συμβεί οτιδήποτε στα καμαρίνια;

Μάρτυρας: Ακούγεται! Αυτή ήταν η διαφωνία μας! Δεν υπάρχει μόνωση, εγώ καθόμουν κάτω και εργαζόμουν.

Εισαγγελέας: Ο κ. Μπιμπίλας περιέγραψε την καταγγέλλουσα ως σεμνό και εργατικό παιδί. Εσείς προανακριτικά την περιγράψατε ως θρασύτατη και αγενή…

Μάρτυρας: Αφού έτσι ήταν τις φορές που την είδα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες