Δίκη Φιλιππίδη: «Ήταν χειριστικός, βίασε την κόρη μου, του είχε εμπιστοσύνη» κατέθεσε στο δικαστήριο ηθοποιός, μητέρα καταγγέλλουσας

Ως ένα χειριστικό αλλά και πειστικό άνθρωπο, στον οποίο είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί ότι θα βίαζε την κόρη της, περιέγραψε σήμερα με την κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον Πέτρο Φιλιππίδη, μάρτυρας συνάδελφός του.

Πρόκειται για την μητέρα της πρώτης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό της και μάλιστα δυο φορές. Με δάκρυα στα μάτια, η συγκεκριμένη μάρτυρας αναρωτήθηκε πως μπορεί ο κατηγορούμενος να την κοιτάει στα μάτια όταν έρχεται στο δικαστήριο, ενώ τόνισε πως δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει τις ενοχές που νιώθει, επειδή όπως είπε, εκείνη γνώρισε τη κόρη της στον κατηγορούμενο, δεδομένου ότι την έγραψε σε δραματική σχολή που εκείνος δίδασκε.

Η μάρτυρας μάλιστα ανέφερε πως έμαθε πολύ μετά για το βιασμό της κόρης της και ο λόγος ήταν πως το παιδί της δεν ήθελε να την στεναχωρήσει αφού και η ίδια συνεργάζονταν με τον κατηγορούμενο σε θεατρικές παραστάσεις. Σύμφωνα με τα δικογραφία οι δυο πράξεις βιασμού τελέστηκαν το 2008.

Τι κατέθεσε η μάρτυρας

Ειδικότερα, στην αρχή της κατάθεσής της η μάρτυρας είπε πως γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη, μέσω του Σπύρου Μπιμπίλα και στη συνέχεια όπως είπε σε ένα τραπέζι έπειτα από μια πρεμιέρα ο κατηγορούμενος γνώρισε και την κόρη της. Η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο: «Στην πρεμιέρα του «Μπακαλογατου» ρώτησε την κόρη μου αν έχει γραφτεί σε σχολή υποκριτικής και μου είπε πως θα διδάξει ο ίδιος σε σχολή και να γραφτεί εκεί το παιδί» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ξεκίνησαν τα μαθήματα και τον ρώτησα πως τη βλέπει. Εκείνος μου είπε πως «έχει τη σπίθα!». Κάποια μέρα όταν τελείωσαν το μάθημα την έφερε με το αυτοκίνητο στο θέατρο που είχαμε την παράσταση. Το παιδί ήταν πολύ ευχαριστημένο στη σχολή».

Μάλιστα, η μητέρα της καταγγέλλουσας αναφέρθηκε και σε συνάντηση που είχε το 2010 σε θέατρο με τη σύζυγό του Πέτρου Φιλιππίδη Ελπίδα Νίνου, για την οποία είπε: «Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσύ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω με μαζί με τον Μπιμπίλα. «Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;» με ρώτησε. Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. «Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε» μου είπε. Της λέω «δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου …» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας το ανέφερε σα να συμβαίνει το 2010; Έτσι όπως το λέτε φαίνεται σαν να συνέβαινε το 2010.

Μάρτυρας: Μου έλεγε «δε με ενδιαφέρει αν έχει γίνει η διείσδυση».

Πρόεδρος: Γιατί να σας το πει δυο χρόνια μετά;

Μάρτυρας: Εγώ της είπα ότι την απατά, έχει υποστεί τόσα, και ότι μου λέει πως η κόρη μου ορέχτηκε έναν 50αρη σαν και αυτόν; Αυτή μου έλεγε ότι ξέρει ότι κάτι υπάρχει.

Πρόεδρος: Ναι αλλά είναι σαν να συνέβαινε τότε όπως τα λέτε.

Μάρτυρας: Έτσι τα έλεγε. Ήταν παρανοϊκό αυτό που ζούσα. Πήγα να δω το παιδί μου και της είπα τι μου είπε η Νίνου. Το παιδί μου είπε: «δε μπορούσα να σου πω ότι είναι μαλάκας και παρενοχλητικός και μου στέλνει μηνύματα». Το 2021 μου είπε για παρενόχληση σωματική.

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»

Σε ό,τι αφορά στο βιασμό της κόρης της η μάρτυρας είπε πως το έμαθε πολύ αργότερα όταν άρχισε να διαβάζει δημοσιεύματα για τον Π. Φιλιππίδη. «Τότε η κόρη μου είπε: «Μανούλα μου μη με ρωτήσεις περισσότερα αλλά το κορίτσι του «Ήβη» είμαι εγώ». Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί μου;».

Πρόεδρος: Ποια ήταν η σχέση της κόρης με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Συζητάγανε, εκείνος της έλεγε ότι υπάρχει μια ιερή σχέση δασκάλου – μαθητή και ότι ο μαθητής πρέπει να εμπιστεύεται το δάσκαλο του. Ήταν καλή η σχέση του με τη κόρη μου. Ήταν χειριστικός και σε έπειθε για τα πάντα.

Ακόμη, η μάρτυρας ανέφερε είχε και εκείνη δεχτεί λεκτική παρενόχληση από τον κατηγορούμενο, με τη μορφή όμως αστείου. «Δεν με παρενόχλησε όμως μετά γιατί είχε τόσες άλλες που παρενοχλούσε», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Μας είπατε για κάποιες συμπεριφορές του προς εσάς και άλλους συναδέλφους σας. Εσείς που είχατε ένα νέο κορίτσι, την είχατε προειδοποιήσει για το χαρακτήρα του;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ διότι έλεγε «το παιδί σου και το παιδί σου». Έδειχνε ενδιαφέρον, ποτέ δεν θα υποψιαζόμουν τίποτα. Με είχε κερδίσει όπως και την κόρη μου, δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο.

Σήμερα, η δίκη ξεκίνησε με απόντα τον Πέτρο Φιλιππίδη από το ακροατήριο. Οι συνήγοροί του ανέφεραν πως ηθοποιός θα βγει από το νοσοκομείο και γνωστοποίησαν πως έχει βρεθεί και η εγγύηση των 20.000 ευρώ, που του επέβαλλε το δικαστήριο ως έναν από τους όρους για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης. Τα χρήματα, καταβλήθηκαν με τη συμβολή δυο θεατρικών παραγωγών, αλλά και με ένα ποσό που δόθηκε από το ΣΕΗ από τα πνευματικά δικαιώματα του ηθοποιού.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες